Columns

Arabisch
Columns
'Als hij dit als belediging ervaart kunnen we wel inpakken met de Ocean Race!'

Voor de nieuwste Nautique schreef Hanneke Beers over een van de vreemdste edities ooit van de Volvo Ocean Race. Ze reisde af naar het Midden-Oosten om te ontdekken wat er precies aan de hand was en kreeg – onverwacht – een lesje in Arabische mores

vakantie
Columns
'Cruiseschepen lijken tegenwoordig sprekend op een drijvende Center Parcs'

'Wat verwacht je van een échte cruise? Een fijn schip. Geen dobberend lunapark'

toekomst
Columns
Column: op het water is de toekomst nooit ver weg

In Nautique 6 van dit jaar schrijft Joost van Kleef over het mooie van varen: de toekomst is op het water volgens hem namelijk nooit ver weg.

J Class
Columns
Liever een motorboot: niet iedereen is onder de indruk van een J Class zeiljacht

Voor Nautique 6 schreef columniste Hanneke Beers over de keer dat ze aan boord van de Shamrock V mee mocht varen. Alleen was niet iedereen aan boord even enthousiast...

secretaresse
Columns
Superjacht zonder secretaresse: ook tijdens een prestigieuze Cup loopt niet alles altijd zoals het moet...

In de nieuwste Nautique staat een oude bekende: Hanneke Beers. De yachting journalist zal ons mooie blad verrijken met een column. Deze editie schreef ze over de Superyacht Cup in Palma.

bootjesmensen
Columns
Over bootjesmensen: 'Mensen die varen willen genieten. En ze doen dat ook.'

Meevaren is leuk, want je zit telkens op een andere boot. En met andere mensen. Zo leer je nog eens iemand kennen.

Pim van der Marel
Columns
Onverwachte verrassing

Nautiques nationale ontdekkingsreiziger Pim van der Marel schrijft voor het magazine niet alleen De Verkenning. Hij notuleert ook wat hij onderweg op zijn tocht aan opvallende zaken tegenkomt en fotografeert die. Deze keer is Pim in Alkmaar waar hij een paar 'waternimfen' tegenkomt

Gracht Amsterdam
Columns
De boot in

Schrijver Joost van Kleef kan zich als landmens verbazen over de gedraging van watermensen. Daartoe laat hij zich maar al te graag uitnodigen op de sloepen en schepen van zijn vrienden. Vandaag vergaapt hij zich over alle bochten waarin een buurman zich wringt voor een dagje uit varen.

Sloep
Columns
Overwateren

Joost van Kleef is auteur en schrijft voor Nautique over wat hem als landmens opvalt aan de watersporter en de watersportcultuur. Deze keer ontdekt hij de winter voor jachtbezitters en bedenkt de term overwateren.

Water Phoenix
Columns
Geert-Jan Knoops: Piraterij anno nu

Strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops maakt zich zorgen om de piraterij op volle zee. Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat inmiddels anderhalf jaar geleden een wet is aangenomen die de inzet van gewapende particuliere maritieme beveiligers aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen in vooraf aangewezen zeegebieden toestaat.

Team Brunel
Columns
Team Brunel wint als ‘kers op de taart’ de laatste In-Port Race

Op zaterdag 30 juni won Team Brunel als ‘kers op de taart’, zoals schipper Bouwe Bekking de zege noemde, de Brunel In-Port Race voor de Haagse kust.

Elektrische Botenparade
Columns
Wereldrecord Elektrische Botenparade

Op 14 juli wordt in Friesland voor het eerst ter wereld een record ‘grootste elektrische botenparade’ neergezet.