Optimaal genieten van je zeilavontuur met de Skagen Pro Jacket van Helly Hansen

De juiste uitrusting kan het verschil maken tussen een gewone zeiltocht en een onvergetelijk avontuur op het water – niemand die dat zo goed weet als het Noorse Helly Hansen.

Skagen

Al meer dan 140 jaar ontwerpt Helly Hansen uitrusting voor professionals. De inzichten en ervaringen van deze professionals worden door het Noorse merk gebruikt om producten te creëren die ook in de meest uitdagende omstandigheden hun mannetje staan. Het ontwerpen van producten die men helpt "in leven te blijven en levendig te voelen", dat is wat Helly Hansen beoogt. Of het nu gaat om kleding voor wintersporters of watersporters; het HH-logo ademt vertrouwen. En daarom presenteert het merk speciaal voor zeilers de Skagen Pro Jacket: een jas die elke zeiler dit seizoen in staat stelt hun grenzen te verleggen en elk zeilavontuur met volledig vertrouwen tegemoet te treden.

Verantwoord materiaal

In het materiaal van de Skagen Pro Jacket is gerecycled Ocean Bound Plastic verwerkt, afkomstig van plastic flessen die binnen vijftig kilometer van een kustlijn of hoofdwaterweg worden verzameld in regio’s waar het risico op plasticvervuiling groot is. Door plastic in dit stadium in te zamelen wordt voorkomen dat het onze oceanen vervuilt en schade toebrengt aan het zeeleven. Het plastic wordt vervolgens gerecycled en gebruikt voor het maken van dit Ocean Bound materiaal. Het resultaat is een jas die een leven lang meegaat, gemaakt van materiaal dat in totaal voor minimaal 50% uit gerecycled plastic bestaat. De buitenlaag, met PFC-vrije impregnering, bestaat uit extreem stevig en slijtvast Cordura-stof. Dat gecombineerd met extra verstevigingen op kwetsbare, slijtgevoelige plekken, maakt deze jas de perfecte uitrusting voor aan boord.

Functionaliteiten voor zeilers

Het voordeel van werken met professionals die écht op het water te vinden zijn? Helly Hansen zorgt voor slimme functies die het zeilen ook daadwerkelijk makkelijker maken. Van de volledig verstelbare capuchon die in de hoge kraag kan worden opgeborgen, tot een verstelbare flap om het gezicht te beschermen en aanpasbare manchetten en zoom voor een perfecte pasvorm. En de schoudernaden zijn in het ontwerp weggelaten, om doorlekken op ruig water te voorkomen. Dit Skagen Pro Jacket is gemaakt voor de zeiler en dat ziet u aan de details. De handige zakken met waterbestendige ritsen bieden voldoende opbergruimte voor essentiële spullen zoals een mobiele telefoon, navigatieapparatuur en snacks voor onderweg. En voor de veiligheid is de jas voorzien van een D-ring voor een dodemanskoord en SOLAS reflecterende elementen voor extra zichtbaarheid in het donker.

Voor iedere zeilliefhebber

Natuurlijk willen we er ook een beetje goed uitzien wanneer we de wereldzeeën trotseren. En ook daar houdt Helly Hansen rekening mee; de jas is zowel in blauw als rood verkrijgbaar en heeft een gestroomlijnd, eigentijds ontwerp. Voor €650 heeft u dus niet alleen een behoorlijk degelijke jas voor aan boord die u letterlijk in leven kan houden, u ziet er ook nog eens uit als de professionele zeezeiler die u bent.

Of u nu de ruige wateren van de oceaan trotseert of rustig langs de kustlijn zeilt, deze jas beschermt – ongeacht de omstandigheden. Dat maakt De Skagen Pro Jacket van Helly Hansen een onmisbare jas in de garderobe van elke zeilliefhebber.

Yacht Life
  • Helly Hansen
  • Helly Hansen