Proost op de KNRM met speciaal bier voor het 200-jarig jubileum

Speciaal voor het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij doneert Texelse Bierbrouwerij een deel van de opbrengst van het Texels Geheim 2024 aan de helden van de KNRM

bier

De KNRM viert een bijzonder jubileum dit jaar: al 200 jaar zet de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij zich in voor watersporters op zeeën en binnenwateren. Een mijlpaal als deze verdient een toost en geen betere manier om dat te doen dan met een KNRM-waardig biertje. De Texelse Bierbrouwerij lanceert daarom een nieuw initiatief: de opbrengst van het Texels Geheim 2024 gaat deels naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, een organisatie die volledig afhankelijk is van donaties.

Texels Geheim

Bij de Texelse Bierbrouwerij wordt elke maand opnieuw een nieuw bier bedacht en gebrouwen dat de naam 'Texels Geheim' mag dragen. Het gaat hier om unieke biertjes met een bijzondere smaak die met veel zorg worden gemaakt. Normaal gezien is dit Texels Geheim alleen verkrijgbaar in het proeflokaal op Texel, en wanneer het aanslaat wordt het ook online en in de brouwerijwinkel wordt verkocht. Dan wordt uiteindelijk het allerbeste Texels Geheim gekozen dat ook op het vaste land getapt kan worden in horecagelegenheden in Nederland.

KNRM-biertje

Dit jaar is het allerbeste Texels Geheim een KNRM-waardig biertje. Het gaat om een licht en blond bier met een vleugje zeezout; een hint naar de KNRM. Verder geeft de toevoeging van koriander en curaçaoschil dit bier een kruidig en fris accent. Maar het mooiste van dit Texels Geheim-KNRM biertje is dat een deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan de KNRM. U kunt HIER vinden waar het bier op dit moment verkocht wordt en zo de KNRM steunen met een toost én een kleine bijdrage.

KNRM

De KNRM is volledig afhankelijk van donaties en bestaat uit vrijwilligers die zich zo'n 3.000 keer per jaar inzetten voor waterliefhebbers en watersporters. Elk jaar worden zo'n 4.000 mensen in veiligheid gebracht door de organisatie. Met dit nieuwe initiatief hoopt de KNRM niet alleen geld op te halen maar ook meer bekendheid te krijgen.

Holland's Glorie
  • KNRM
  • Freya Eshuijs