De nieuwe Zeelander 8 is bijna klaar voor het water

We kijken er al een tijdje naar uit en in juli gaat het gebeuren: het nieuwe vlaggenschip van de werf zal te water worden gelaten. 

Zeelander

Ze werd eerder dit jaar aangekondigd mét renderings maar de nieuwe Zeelander 8 is nu bijna klaar voor het water en dat betekent dat we haar vanaf de maand juli in het echt kunnen aanschouwen. De werf schrijft dat het nu nog maar om een paar weken gaat en dat het langverwachte vlaggenschip in Groot-Ammers afgebouwd wordt.

Soepel proces

Omdat het nauwkeurige spuitgietproces van Zeelander bijna geen kuipwerk vereist, gaat de romp soepel door de spuitcabine. De volgende stap in het bouwproces is het samenvoegen van de romp en het dek, en dan is het tijd om het interieur aan te pakken. Inmiddels zitten er dan al zo'n 10.000 werkuren in het jacht, uitgevoerd door tientallen verschillende disciplines. Zeelander oprichter Sietse Koopmans is in ieder geval al blij met het resultaat: ""We zijn zo trots op het Zeelander 8 project. Geboren uit de wens van een trouwe klant voor een groter jacht, slaagt de Zeelander 8 erin om de beroemde Zeelander-esthetiek te bestendigen en tegelijkertijd het interieurvolume enorm te vergroten. En dat alles zonder afbreuk te doen aan de prestaties."

Rondingen en elegantie

De werf omschrijft het jacht met "weelderige rondingen en elegante lijnen". En deze weelderige rondingen en elegante lijnen zijn gespoten in Porsche-rohodiumzilver, met oranje en vlaggenblauwe lijnen op de waterlijn die contrasteren met de zilveren romp van het vaartuig. Daarnaast beschikt ze over een verfijnde sociale ruimte op het hoofddek, die mogelijk wordt gemaakt door een slanke bovenbouw in parelwit. Deze eerste Zeelander 8 heeft op verzoek van de eigenaar een aangepaste salon op het hoofddek voor ontspannings- en dineermogelijkheden. Door een voorruit zonder spiegels ontstaat een totaal helder zicht vanuit de stuurstand.

Zodra ze af is, zal ze onderweg gaan naar Zuid-Frankrijk waar haar nieuwe eigenaar vol verwachting op haar wacht. En hij zal niet teleurgesteld zijn: deze Zeelander is niet alleen de grootste Zeelander ooit, maar het jacht is een toonbeeld van luxe en Nederlands vakmanschap. Een waardig vlaggenschip, dat is zeker.

Holland's Glorie
  • Zeelander
  • Zeelander