Nieuwe Nederlands jacht klaar voor de Med: Moonen's Moonshine is gedoopt en te water

Moonen liet deze week de nieuwe 36 meter lange Moonshine te water in het bijzijn van de toekomstige eigenaren

Moonshine

Moonen laat weer een nieuwe Martinique te water, dit keer een met de naam 'Moonshine'. Het zesde jacht uit de reeks is afgelopen week gedoopt in het bijzijn van haar nieuwe eigenaren en is inmiddels ook te water gelaten. Nog voor de zomer zal het jacht opgeleverd worden om de Middellandse Zee en de Caraïben te bevaren waarna ze vervolgens in San Diego, Californië aan kan leggen; haar nieuwe thuis. Vooral de lengte was erg belangrijk bij de bouw van het jacht. Neal Esterly, de jachtmakelaar van de klant, vertelt: “De grootte was belangrijk omdat ze het jacht op een specifieke locatie wilden houden die een beperkte lengte van 119 voet had".

Vanbinnen

Hoe het jacht er vanbinnen uitziet is niet bekend en het is nog maar de vraag of we ooit plaatjes van het interieur onder ogen zullen krijgen. Maar de eigenaren wilden een rijk en karaktervol interieurontwerp dat door Hollander Yacht Design, een Nederlandse studio, getekend werd. Opmerkelijk is dat Moonshine het eerste project is van deze nieuwe Nederlandse jachtontwerpstudio. De salon beschikt over grote ramen die de volledige hoogte van de ruimte beslaan en daardoor een enorme hoeveelheid natuurlijk licht binnenlaten. Het exterieurontwerp komt van de hand van René van der Velden en is gericht op een smooth overgang tussen binnen en buiten.

Het jacht zal uiteindelijk door haar Amerikaanse eigenaren gebruikt worden voor langere tochten. Moonshine is het tweede jacht dat Moonen Yacht dit jaar lanceert; een aantal maanden geleden werd Lumière opgeleverd. Op dit moment werkt de werf nog aan een zevende jacht uit de Martinique-reeks: de YN205 van 37.4 meter.

Holland's Glorie
  • Moonen Yachts
  • Moonen Yachts