Duurzaam ontdekken: Sunreef brengt een 40-meter lang zelfvoorzienend explorer jacht op de markt

Het gehele jacht is, geheel in de stijl van de Poolse werf, bedekt met zonnepanelen

Explorer

In Polen wordt gewerkt aan kwaliteit én de toekomst; niet alleen is het land een behoorlijk grote speler in de jachtwereld, ook op het gebied van duurzaamheid lopen Poolse werven als Sunreef Yachts voor op de rest. Elke zoveel maanden komt de werf weer met een nieuw baanbrekend jacht op de proppen, de een nog vooruitstrevender dan de ander. En ook deze keer komt Sunreef met een nieuw model dat zeker indruk zal maken op de verschillende bootshows deze zomer. De Sunreef 40M Explorer Eco is een ontdekkingsreiziger die met haar zonnepanelen genoeg energie genereert om elk systeem aan boord te laten functioneren.

Comfort op reis

Het jacht beschikt over slankere rompen wat haar uiteindelijk ook efficiënter maakt: hierdoor kost het minder energie om met gepaste snelheid door het water te bewegen. De multihull snijdt moeiteloos door het water en neemt op efficiënte wijze de golven weg. Dit zorgt voor gasten aan boord voor een meer comfortabele vaarervaring. Dit superjacht kan met haar 540kW motoren een cruising snelheid van 10 knopen bereiken. Volgens Sunreef is het jacht perfect in te zetten voor trans-Atlantische avonturen – samen met 10 gasten en zeven bemanningsleden aan boord.

Zonnepaneel-chique

Natuurlijk heeft ook deze Sunreef de bekende 'huid' van zonnepanelen die het hele jacht voorzien van energie. Zowel de romp als bovenbouw zijn bedekt met zonnepanelen die het jacht niet alleen duurzamer maken, maar haar ook een strak uiterlijk geven. De esthetiek van Sunreef, met de donkere zonnepanelen die schitteren in de zon, werkt. En deze panelen voorzien de verschillende faciliteiten aan boord van de nodige stroom, zoals de airconditioner, de ijsmakers en de jacuzzi.

Ruime oase

Opvallend is de beachclub op het achterdek. Hier vindt men een zwemplatform dat getransformeerd kan worden tot een loungeruimte of dat juist als watersportplatform ingezet kan worden. De neerklapbare vleugels maken het geheel nog een paar meter groter. Binnen vinden we op het hoofddek vier gastenhutten en op het bovendek een grote eigenaarssuite met een privéterras. Dat is nog eens heerlijk wakker worden – zonder schuldgevoel!

Motorjachten
  • Sunreef Yachts
  • Sunreef Yachts