[Beelden] Grootste sportvisjacht Special One begint aan haar sea trials

Nederlandse werf Royal Huisman geeft een foto vrij van dit record brekende jacht op het water tijdens haar sea trials

Special One

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat het grootste sportvisjacht ter wereld, gebouwd door het Nederlandse Royal Huisman, te water was gelaten en dat ze binnenkort aan haar sea trials zou beginnen. Inmiddels is ook die mijlpaal gekomen én zijn er beelden van die we u natuurlijk niet willen onthouden.

Bijzonder gezicht

We kennen allemaal de kleine sportvisjachten met hun typische vorm, volledig gebouwd op de vangst van de dag. Maar Royal Huisman bewijst met Special One dat een superjacht ook een sportvisjacht kan zijn. Het jacht is 52 meter lang en beschikt over maar liefst 6 dekken en aan boord – nemen we aan – de nodige luxe. Ze is ontworpen door Vripack en wordt door Royal Huisman bestempeld als het meest luxe vissersjacht.

Na haar sea trials zal Special One met haar eigenaar naar huis gaan; een enthousiaste visser die het jacht ook precies voor dat doel zal gebruiken. Ondertussen werkt de Nederlandse werf opnieuw aan een record brekend jacht: vorige week maakte Royal Huisman bekend dat ze aan een zeiljacht werken met het hoogste slieptuig ter wereld. Het jacht draagt de naam Noir en zal, zodra ze klaar is, in de top 10 van de grootste zeiljachten ter wereld komen te staan.

Holland's Glorie
  • Royal Huisman
  • Guy Fleury