Luxe reus: YYachts bouwt een van de grootste zeiljachten ooit gebouwd in Duitsland

De Duitse werf levert een volledig op maat gemaakt jacht van maar liefst 90 voet.

YYachts

Groot nieuws uit Duitsland – letterlijk. Duitse werf YYachts kondigde deze week aan dat ze een nieuwe, volledig customized 90-voeter hebben geleverd aan een Europese klant. Het jacht is, volgens de werf, een van de grootste zeiljachten die ooit in Duitsland gebouwd zijn – en zo'n uitspraak maakt natuurlijk direct nieuwsgierig. Daarom delen we het nieuws én de foto's, van zowel interieur als exterieur, maar al te graag met u.

Wereldberoemd

Wanneer YYachts iets doet, dan doen ze het goed. Daarom hebben ze voor deze compleet op maat gemaakt Y9 alles uit de kast getrokken. Het jacht is namelijk ontworpen door Bill Tripp en Andrew Winch – geen kleine namen in de wereld van de jachtbouw. Tripp boog zich over het exterieur terwijl Winch zijn visie losliet op het interieur. Deze Y9 heeft een opvallend dekhuis met een behoorlijk helder interieur. De bruine en witte accenten in het interieur spelen mooi samen met de natuurlijke lichtinval waardoor een open geheel ontstaat. De salon van deze Y9 beschikt over twee niveaus waarbij het bovenste niveau kan gebruikt worden voor dineren en het onderste juist voor loungen. Winch' interieurontwerp is gebaseerd op Amerikaanse en Scandinavische invloeden. "Ingetogen elegantie", dat is hoe de werf het interieur omschrijft.

Een snelle cruiser

YYachts wilde met deze Y9 een jacht creëren dat niet onder zou doen op het regattacircuit, maar ook ingericht is voor een comfortabele, meerdaagse reis. Dit wordt bereikt door het gebruik van carbon voor de romp, het dek, de interne structuur én de tuigage. Ook is het jacht voorzien van slimme snufjes. Deze snelle zeilmachine kan namelijk bediend worden door een klein aantal zeilers: boegschroeven bieden ondersteuning tijdens manoeuvres in smalle jachthavens. Het hele jacht is op maat gebouwd met de Europese kersverse eigenaar in gedachten: deze wil haar gaan gebruiken voor uitgebreide cruises.

Michael Schmidt van YYachts vertelt: "Deze nieuwe Y9 is besteld door een terugkerende klant en dat maakt ons trots: het laat zien dat onze aanpak goed wordt ontvangen. Want de eigenaar is niet de eerste die een tweede YYacht bestelt. We kijken momenteel naar een zeer gezonde orderportefeuille en krijgen aanvragen vanuit de hele wereld."

Zeiljachten
  • YYachts
  • YYachts