Een heerlijke vakantie op dit luxe superjacht? Het kan zomaar werkelijkheid worden

De eigenaar van Titania schenkt een week charter als onderdeel van een veiling voor het goede doel.

vakantie

Geef maar toe: stiekem willen we allemaal wel eens een keer een weekje doorbrengen op een luxer-dan-luxe superjacht. Met bemanning die ons op onze wenken bedient, een zwembad op het dek en geweldig imposante hutten waar menig Instagram-volger jaloers op zou zijn. Maar aan zo'n ervaring hangt nu eenmaal een flink prijskaartje en dat zorgt ervoor dat een dergelijke ervaring voor velen van ons een droom blijft. Maar nu blijkt deze droomvakantie toch weer iets dichterbij dan gedacht: als onderdeel van een veiling voor het goede doel kunt u namelijk meebieden voor een charter aan boord van Titania, een 73 meter lang superjacht met een geweldig interieur.

Een weekje superjacht

Caudwell Children, een goed doel dat de levens van kinderen met een ernstige beperking wil verbeteren, organiseert een veiling om geld op te halen. En de eigenaar van Titania wil graag een steentje bijdragen. Daarom stelt hij zijn superjacht beschikbaar voor charter voor de hoogste bieder. Normaal gezien kost het jacht zo'n $615,000 om een weekje te charteren, nu begint het bieden vanaf $250,000. Dat betekent dat een weekje superjacht zomaar eens behoorlijk in prijs verlaagt zou kunnen zijn. Natuurlijk is het altijd afhankelijk van de andere bieders maar Burgess Yachts benoemt dat het in het verleden zeker is voorgekomen dat geïnteresseerden een charterweek met flinke korting wisten te scoren. De reis zelf kan plaatsvinden rond Antigua of Sint-Maarten maar andere Caribische bestemmingen zijn in overleg ook eventueel mogelijk. De data liggen wel vast: tussen 26 maart of 11 april 2024 óf tussen 3 januari en 8 februari 2025. Biedingen moeten voor 18:00 (GMT) op 21 maart 2024 binnen zijn.

Titania

Het jacht zelf is ook niet mis: ze is gebouwd door Lürssen en zou zo'n $50 miljoen waard zijn. Het ontwerp komt van Espen Øino en Francois Zuretti en er passen in totaal 12 gasten aan boord. In de eigenaarshut vindt men een jacuzzi, een inloopkast en een eigen massagestudio. Maar ook voor de kinderen is er genoeg vermaak aan boord: een zwembad en een waterpark mét glijbaan. Mocht het jacht u bekend voorkomen: dat kan kloppen. Titania is namelijk een ware tv-ster: ze speelde een rol in seizoen zes van Netlfix-serie The Crown. Het jacht wordt gepresenteerd als Jonikal, het bekende jacht van Mohamed Al-Fayed waar Princess Diana een zomer op verbleef.

Travel
  • Burgess Yachts
  • Burgess Yachts