Tip voor zeilliefhebbers: de North Sea Regatta start in mei

In Scheveningen gaat de North Sea Regatta weer van start en dat betekent dat de jachthaven het toneel wordt voor een aantal spannende races

North Sea Regatta

Ieder jaar wordt de North Sea Regatta georganiseerd; de oudste en grootste offshore race langs de Nederlandse Noordzeekust. Deze race begon in 1946 en is nog steeds een jaarlijks succes. Hoewel de opzet sinds die tijd natuurlijk veranderd is, blijft het spektakel en de spanning gelijk. En dat maakt de North Sea Regatta een goede uit-tip voor de komende maand. Zoekt u nog een zeilwedstrijd om een mogelijk gat tussen Bevrijdingsdag en Pinksteren te dichten? Dan is Scheveningen misschien wel waar u moet zijn deze dagen.

De data

Op 7 mei gaat de North Sea Regatta van start met de traditionele Vuurschepenrace die op 8 mei finisht in Harwich in het Verenigd Koninkrijk. Op 10 mei start de RORC North Sea Race en de Back Home Trophy die op 11 mei in Scheveningen finisht. In deze wedstrijden zeilen de klassen ORC 1/2/3, ORC Double Handed en ORC SW mee. Op 18, 19 en 20 mei volgen dan nog verschillende inshore races waar, naast bovengenoemde klassen, ook J/22, J/70, J/8, SB20, Flying Dutchman, Javelin en Maxfun25 aan mee kunnen doen.

Veel te beleven

Natuurlijk is een race geen race zonder een felbegeerde titel. En de North Sea Regatta kent verschillende. Gaat u bijvoorbeeld voor het Nederlands Kampioenschap voor de ORC 1 en 2 klasses tijdens de Inshore races? Of gaat u voor een van de andere klassetitels? Natuurlijk is de North Sea Regatta ook leuk voor de zeilliefhebbers die niet mee racen. De regatta wordt georganiseerd in samenwerking met Jachtclub Scheveningen en dat betekent dat er ook langs de kade en in het clubhuis genoeg te beleven is. U kunt de wedstrijd bekijken vanaf de kust van Scheveningen of de deelnemers aanmoedigen bij het uitvaren of binnenkomen. Alle evenementen tijdens de race zijn gratis te bezoeken door enthousiastelingen die niet meezeilen in de race.

Dan nog het laatste goede nieuws: er is nog steeds de mogelijkheid om u in te schrijven voor deze editie van de North Sea Regatta. Trekt u de stoute schoenen aan?

Nieuws
  • North Sea Regatta
  • Sander van der Borch