Podcasttip: de Team DutchSail podcast 'Missie Barcelona'

De podcast zal gaan over de deelname van Team DutchSail aan de America's Cup en het streven om daar sportgeschiedenis te schrijven.

DutchSail

De 37ste editie van de America's Cup zit eraan te komen en noemenswaardig is de deelname van Team DutchSail aan de UniCredit Youth en de Puig Women's America's Cup. Beide zijn een volwaardig onderdeel van deze 37ste editie van de race en bieden jeugd en vrouwen de kans om mee te doen aan deze prestigieuze zeilwedstrijd. In het kader van de deelname van Nederlandse zeilers aan deze twee races, lanceert Team DutchSail in samenwerking met ALLsportsradio de podcast Missie Barcelona. Presentator Robert Denneman neemt de luisteraar tien afleveringen mee in de missie van de Nederlandse teams: sportgeschiedenis schrijven in Barcelona.

De eerste twee afleveringen

Voor aflevering 1, die nu online staat, schuiven Simeon Tienpont (tweevoudig America's Cup winnaar), DutchSail coach PieterJan Postma en Sander van der Borch (operationeel directeur van de campagne) aan bij Denneman. Ze bespreken de campagne, de droom van het team, hoe deze werkelijkheid wordt en wat er allemaal gemoeid gaat met het opzetten van een dergelijke campagne. In de tweede aflevering, die 8 maart online komt, blijft Simeon Tienpont zitten en schuift Simon Keijzer aan. Keijzer heeft als hoofd media relaties van grote sportevenementen al flink wat ervaring met bijvoorbeeld de America's Cup, The Ocean Race en de Olympische Spelen. Samen reflecteren de heren op hoe bijzonder het is dat ook Nederland nu mee mag doen aan de wereldberoemde America's Cup.

De podcast

In de afleveringen die volgen worden de verschillende Nederlandse zeilers in de podcast voorgesteld, wordt er gesproken met Nederlanders die in het verleden bij de America's Cup betrokken zijn geweest of die op dit moment voor een van de America's Cup teams werken. Bart Salemans, Hoofd communicatie van Team DutchSail, vertelt: “Met de Missie Barcelona podcast hebben we een prachtig platform waarop we in tien afleveringen de verschillende facetten van deze campagne onder de aandacht kunnen brengen. Met afleveringen over onder andere: data, selectie, communicatie, teamwork maar ook over het geld wat er omgaat in de America’s Cup proberen we de magie van de Cup en het reilen zeilen van deze campagne inzichtelijk te maken voor de sportfan.”

De podcast is te luisteren op de bekende kanalen. De eerste aflevering staat op dit moment online, aflevering twee verschijnt volgende week vrijdag en vervolgens is er vanaf 5 april elke eerste vrijdag van de maand een nieuwe aflevering te luisteren van Missie Barcelona – de Team DutchSail podcast.

Nieuws
  • DutchSail
  • DutchSail