De Ocean Race komt in 2025 terug naar Genua

Volgende zomer zal The Ocean Race Europe van start gaan en dat betekent dat de organisatie de nieuwe gaststeden langzaamaan bekent zal maken; mooi op tijd voor het plannen van uw zomer van 2025.

Genua

Heeft u al plannen voor de zomer van 2025? Wellicht wilt u uw plannen afstemmen met een grote zeilreis die dat jaar plaats zal vinden. The Ocean Race komt terug en in 2025 betekent dit dat we niet de hele wereld over hoeven te reizen om de IMOCA's in het echt te mogen aanschouwen. Want deze editie van de beroemde race zal alleen in Europa plaatsvinden; van Duitsland, naar Italië en andere Europese steden die nog bevestigd moeten worden. Genua is de tweede gaststad die bekend wordt gemaakt door de organisatie.

Raceschema

Wellicht bent u al bekend met de Italiaanse stad en ook The Ocean Race is geen onbekende hier; de race kwam ook in 2023 al langs en blijkbaar beviel dit van beide kanten zo goed dat een vervolg in 2025 onvermijdelijk was. Hoe de rest van het raceschema eruitziet is nog niet bekend en het is dus ook lastig om duidelijke data voor de aankomst van de IMOCA's in Genua aan te wijzen. Maar mocht u plannen willen maken voor volgende zomer, dan zijn Kiel en Genua zeker plekken om te overwegen. We weten in ieder geval wel zeker dat de race op 10 augustus 2025 van start gaat.

Tot nu toe hebben zowel Team Malizia als Team Holcim-PRB bevestigd dat ze mee zullen varen in The Ocean Race Europe 2025, de andere teams worden naarmate de startdatum dichterbij komt bekend gemaakt.

Nieuws
  • The Ocean Race
  • Sailing Energy / The Ocean Race