6000 Riviera's te water: werf viert historische mijlpaal in geschiedenis

Onder luid gejuich wordt de zesduizendste Riviera te water gelaten. De trotse eigenaren? Oude bekenden van de werf

Riviera

Maandag 29 april 2024 zal voor altijd te boek staan als een belangrijke dag voor de jachtbouw in Australië. Want vandaag liet Riviera zijn 6000ste motorjacht te water in Queensland. Compleet met het team van 950 man in speciale jubileum-shirts, werd het jacht te water gelaten. Ook aanwezig waren de toekomstige eigenaren van het geschiedenis-schrijvende jacht: Peter en Denise Haig, trouwe Riviera-liefhebbers.

Geschiedenis

Riviera Australië werd opgericht in 1980 in Sydney en verplaatste zich een jaar later naar de Gold Coast in Queensland. In dat eerste jaar bouwde de werf maar liefst acht jachten. In 2000 opende de werf de huidige faciliteiten en vandaag de dag produceren ze zo'n 150 motorjachten per jaar waarvan een behoorlijk groot deel verkocht wordt over de hele wereld. De Sport Yacht Platinum Edition, de serie waar het 6000ste jacht onder valt, stamt uit 2019. Van deze serie zijn inmiddels 230 verkocht.

Speciaal jacht

Het jacht dat vandaag te water gelaten werd zal altijd een bijzondere blijven; het 6000ste jacht is natuurlijk niet zomaar iets. Het gaat om een 5400 Sport Yacht Platinum Edition en de nieuwe eigenaren zijn dan ook enorm enthousiast over de nieuwe aanwinst én over de werf. Haig spreekt de medewerkers trots toe: "We zijn er trots op dat we een motorjacht van wereldklasse bezitten dat is ontworpen en gebouwd door briljante en toegewijde lokale vakmensen. Ik wil namens de 6.000 Riviera eigenaren over de hele wereld een groot en oprecht dankjewel zeggen, aan jullie allemaal, voor jullie harde werk, jullie toewijding aan kwaliteit en dankjewel voor het bouwen van de beste boten ter wereld.” De Haigs begonnen hun persoonlijke Riviera-geschiedenis met een 38 Open Flybridge in 1988.

Mijlpaal

Natuurlijk is de eigenaar van de werf, Rodney Longhurst, ook behoorlijk te spreken over het historische moment en de mensen die deze mijlpaal mogelijk maakten: “Ons 6.000ste motorjacht - wat een ongelooflijke prestatie voor de duizenden vakmensen die Riviera jachten hebben gebouwd in de afgelopen 44 jaar ... Ik kan niet trotser zijn op ons team en ik ben dankbaar voor alle Riviera-eigenaren over de hele wereld die niet alleen zelf genieten van onze jachten, maar deze prachtige ervaring delen met hun familie en vrienden.”

Motorjachten
  • Riviera
  • Rivera