America's Cup update: ook de Amerikaanse AC75 laat zich zien

De AC75 is op het water in Barcelona gezien en krijgt de Amerikaanse naam 'Patriot'

Amerikaans

Elke week komen er nieuwe updates binnen over de America's Cup en elke week hoopten we bij de redactie dat de volgende update een nieuwe AC75 zou zijn. Na de onthulling van de AC75's van Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Italië en Groot-Brittannië was het wachten nog op de rompen van zowel het Franse team als het Amerikaanse team. En inmiddels laat NYYC American Magic weten dat de romp van de AC75 niet alleen onthuld is, maar dat ze ook al in het water ligt én haar tegenstanders een klein voorproefje heeft gegeven van wat ze kan doen. Het team heeft de AC75 de Amerikaanse naam 'Patriot' gegeven.

Lancering

Clare Harrington, Vice Commodore van de New York Yacht Club – de club waar het allemaal mee begon, had de eer om de AC75 te dopen. In haar speech benoemde ze de rijke geschiedenis van het team en hoe deze nog altijd leidend is voor het team: "De New York Yacht Club is nooit afgeweken van haar kerndoel: zorgen voor internationale competitie op het hoogste niveau van vaardigheid en prestaties. Dat is onze traditie", zegt Harrington. "De lancering van Patriot betekent echter ook innovatie, een combinatie van twee verschillende elementen: traditie en innovatie. En dus breng ik naar American Magic de welgemeende wensen van alle ruim 3.400 leden van de New York Yacht Club voor jullie succes in de komende competitie, waarbij jullie de traditie van de club in ere houden door jullie geïnspireerde innovatie."

Prestatie

Terry Hutchinson, President of Sailing Operations bij American Magic benoemt nog dat de reis naar dit moment niet altijd soepel verlopen is. Zo had het team vooral in de beginfase een aantal tegenslagen. Wat deze tegenslagen precies inhielden wordt verder niet benoemt maar het team is er alsnog in geslaagd om de AC75 in 21 maanden – met nog drie dagen te gaan tot de lanceerdatum – af te krijgen. Mike Cazer, CEO van het team, vertelt: "Iedereen in dit team begrijpt onze missie: America's Cup winnen. Bovendien begrijpen ze duidelijk hun rol in het helpen van het team om deze missie te volbrengen, en dit team is zeer getalenteerd en toegewijd aan de missie."

Volgens het persbericht is Patriot klaar om "hoge prestaties te leveren op de racebaan" en de 37e America's Cup voor de VS te winnen.

Nieuws
  • American Magic
  • 2024 American Magic