Nederlandse Amerikaan: Steeler maakt de DA50 speciaal voor de markt in de VS

Het streven van Steeler? "Het beste in Nederland gebouwde jacht met de beste service en ondersteuning"

Steeler

Dat de Nederlandse jachtbouw in trek is in binnen- en buitenland is bekend; Nederlandse jachtbouwers hebben veel aanzien in het wereldje en dat betekent dat er op de internationale markt dus ook veel kansen liggen. Daar spelen sommige jachtbouwers feilloos op in. Een van deze jachtbouwers is Steeler Yachts. De werf uit Steenwijk presenteerde namelijk tijdens de Palm Beach Boat Show 2024 in de States, in samenwerking met de Iconic Marine Group, de nieuwe DA50; een jacht speciaal gemaakt voor de Amerikaanse markt.

Dutch American

Het nieuwe jacht komt voort uit een samenwerking van de Iconic Marine Group en Steeler Yachts. Iconic Marine Group is een Amerikaanse partij die de zogenoemde 'Dutch American'-lijn hier in ons eigen landje laat ontwerpen en bouwen. Op de website van het merk, die toepasselijk versierd is met een logo met de Nederlandse en Amerikaanse vlag, wordt dan ook flink nadruk gelegd op de "uitmuntende Nederlandse kwaliteit". Het merk is nieuw en de DA50 is een goede representatie van de visie van het merk: een Nederlands jacht perfect voor de veeleisende Amerikaanse klant. Volgens een persbericht wil het merk "de jachtervaring voor kopers in de VS naar een geheel nieuw niveau te tillen".

Stijlvolle powerboat

Het resultaat is een strak en stijlvol jacht dat al een prijs in de wacht heeft gesleept. Zo werd de DA50 genomineerd voor de titel 'Europan Powerboat of the Year' en werd ze in Nederland zelfs 'Dutch Powerboat of the Year'. Nu mag deze DA50 ook de VS gaan veroveren. Het jacht doet bijna Bond-achtig aan met een brons-zilveren romp en bruin leer. Het jacht beschikt over een T-top die elektronisch veranderd kan worden in een hardtop. Het voorschip is volledig verbonden met de cockpit door een intrekbaar glazen plafond dat elektrisch bediend kan worden. Benedendeks vindt u twee tweepersoonhutten, een zithoek, een kombuis en een aparte badkamer en toilet. Het jacht kan een topsnelheid bereiken van 43 mijl per uur en door de aluminium romp met laag zwaartepunt kunnen de veeleisende Amerikanen comfortabel varen zonder last te hebben van spray.

Luxe voor de States

Groot, groter, grootst is toch veelal wat we denken wanneer we ons de stereotype Amerikaan inbeelden. Bij de Dutch American Yachts gaat het eerder om luxe, luxer, meest luxe. Comfort staat – naast snelheid – centraal, en dat betekent dat het interieur van deze lijn jachten ook zeker niet tegenvalt. In de zomer van 2024 worden de eerste DA53's gelanceerd voor de Amerikaanse markt. Dit jacht beschikt over een luxe mastercabin met een Frans tweepersoonsbed. De glazen in de romp zorgen voor een geweldig uitzicht op zee. Alles aan deze jachten ademt luxe én de overvloed van the land of the free.

Eind 2024 zal Dutch American Yachts ook de DA62 en de DA62 Beachclub lanceren; een grotere versie van deze imposante DA50.

Holland's Glorie
  • Steeler Yachts
  • Steeler Yachts