Heeft u de nieuwste Nautique al in huis? Dit staat erin

De nieuwste Nautique ligt sinds vorige week in een winkel bij u in de buurt en dit is wat u met deze kunstige editie in huis haalt

Nautique

Hoewel deze nieuwste Nautique vliegensvlug uit de digitale schappen vloog, betekent dat natuurlijk niet dat u achter het net heeft gevist. De allernieuwste Nautique ligt namelijk nog gewoon op u te wachten in een winkel bij u in de buurt. Een extra zetje nodig om de deur uit te gaan en deze kunsteditie in huis te halen? We zetten graag de verschillende onderwerpen uit deze editie voor u op een rijtje.

Nautische kunst

In deze bijzondere editie van Nautique zetten we een aantal maritieme kunstenaars in het zonnetje die op een bijzondere manier met zeilen en de zee werken. Zo maakt de Nederlandse Marco Käller stalen monumenten geïnspireerd door de zee, en maakt de Duitse Frauke Klatt abstracte schilderingen op oude zeildoeken.

Ierse kunstenaar Bobby Nash maakt ingelijste driedimensionale zeekaarten

Nautitech 44

Testredacteur Hans Brouwers mag in Cannes een uitgebreide blik aan boord van de Nautitech 44 werpen en neemt u als lezer natuurlijk graag mee. Deze Nautitech 44 Open is een gelauwerde wereldreiziger en werd vorig jaar uitgeroepen tot European Yacht of the Year 2023. Volgens de jury van deze prestigieuze prijs is deze catamaran de ideale basis voor lange tochten of zelfs voor een wereldreis

De Nautitech 44 wordt uitgebreid uitgelicht in de nieuwste Nautique

Jachtwerf de Jong Joure

In de rubriek Holland's Glorie besteden we graag aandacht aan Nederlandse jachtbouwers met een rijke geschiedenis. Deze editie gingen we op bezoek bij Jachtwerf de Jong in het Friese Joure, waar Aaldert de Jonge de Woodler 28 bouwde, een stijlvolle en chique tender die de Sloepen en Tenders van het Jaar Innovatieprijs 2023 in de wacht sleepte.

Jachtwerf de Jong in Joure is sinds 1653 de kraamkamer van houten schepen

Carlo Huisman

De America's Cup gaat na de zomer van start en normaliter zou de Nederlandse Carlo Huisman meestrijden voor de felbegeerde Cup, aan boord van de AC75 van Emirates Team New Zealand. Maar Huisman blijkt gewoon in Nederland te zitten en dat vraagt natuurlijk nadere toelichting. Daarom printten we in de nieuwste Nautique een vierpagina lang interview met deze Nederlandse zeiler die twee keer eerder de Auld Mug in ontvangst mocht nemen met Team New Zealand.

Carlo Huisman zeilde zowel de America's Cup als de Volvo Ocean Race

Astondoa Ax8

Het Spaanse Astondoa kenner we al vele jaren van hun brede en interessante productgamma. De Ax8 is het eerste model van een nieuwe serie Crossovers en onze testredacteur Alfred J. Boer kreeg de kans om kennis te maken met deze nieuwe telg die niet alleen degelijk gebouwd is maar ook zeker stijlvol én dus een goede toevoeging aan een succesvolle reeks.

De Astondoa Ax8 is qua inrichting bijna een superjacht te noemen

En nog veel meer...

Daarnaast vindt u in deze editie verschillende scheepsprofielen: de AMT 240 DC, de Nimbus Drophead en de Vaan R6; allemaal komen ze aan bod. Daarnaast schrijven we over Frank Gehry's Foggy, geven we een update met betrekking tot de Carib 62 van de Nederlandse werf Bekkers Yachts en geven we vier keer het nautische woordenboekje 'Zeemanstaal spreken we allemaal' weg. En dat komt allemaal boven op de vaste rubrieken zoals 'Vertrekkers', 'In Design' met in deze editie het beroemde Guido de Groot Design, de refit van de Fair Lady door Huisfit van Royal Huisman en de lifestyle rubrieken als Chronautique en Roadboat.

De nieuwste Nautique heeft maar liefst 132 pagina's aan interessante content en is nu verkrijgbaar in een van de betere boekhandels bij u in de buurt.

Nieuws
  • Fotografie Imke Westerhuis, Bobby Nash, Nautitech Catamarans, Yann Riou, Astondoa Yachts