[Foto's] Damen's explorer jacht Pink Shadow is een drijvende filmset

Dit explorer jacht ziet er van binnen net zo spectaculair uit als van buiten

pink shadow

Eind vorig jaar werd deze schaduw op het water opgeleverd en eindelijk mogen we een kijkje aan boord nemen van deze Pink Shadow, een SeaXplorer 58 gebouwd door Damen Yachting. Het jacht is 58 meter lang en ziet er van buiten zeker uit als een schaduw op het water. Geen roze schaduw, dat moet wel gezegd worden, maar haar uitstraling is zeker indrukwekkend te noemen. Een donkergroene romp, zwarte bovenbouw en getinte ramen... het jacht lijkt bijna een legervaartuig. Maar zodra u haar van binnen bekijkt, zult u haar misschien eerder bestempelen als een jacht uit een Bond-film; soms misschien een beetje kitsch maar behoorlijk Casino Royale.

Avontuurlijk jacht

Mocht u nog op zoek zijn naar een bescheiden vakantiejacht, dan hebben we goed nieuws: Pink Shadow is namelijk beschikbaar voor charters. Vanaf zo'n half miljoen per week kunt u zelf uw dagen doorbrengen aan boord van dit luxe jacht met een interieurontwerp van het Britse Design Unlimited. Volgens de ontwerpers stond de "geest van avontuur" centraal bij het tekenen van het interieur. En dat is ook te zien aan de inrichting; het jacht lijkt niet op een 'traditioneel' ontdekkingsjacht en lijkt op een combinatie van stijlen. Design Unlimited schrijft: "We hebben de indeling van het 58-meter platform aangepast om een grote verscheidenheid aan sociale ruimtes en settings te creëren, die zowel geschikt zijn voor de dagelijkse levensstijl aan boord als voor entertainment."

Unieke ruimtes

Aan boord van het jacht is plek voor 12 gasten verdeeld over zes hutten. Elke hut heeft een ander thema en vormt daarmee een geheel nieuwe beleving. Maar ook de openbare ruimtes lijken allemaal een ander aspect van de wensen van de eigenaar te weerspiegelen. De Fitzcarraldo lounge is bijvoorbeeld geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1982 waarin een vintage stoomboot begint aan een reis over de Amazone. Op het bovendek vindt men de Havana lounge; een sigarenbar, en de Amazonas bar met een barbecue, eetruimte en jacuzzi.

Prijswinnend ontwerp

Het hoogtepunt aan boord is toch wel de beach club, een ontwerp dat ook tijdens de Boat International Design & Innovation Awards een eervolle vermelding van de jury ontving. De beach club heeft bamboe muren en natuurlijk hout. Het geheel lijkt op een letterlijke beach club; een club op een goudgeel strand in een warm oord. De bar wordt omlijst door een plafond versierd met mozaïek en ook bij deze beach club is een jacuzzi te vinden met infinity edges. De meest opmerkelijke feature: de zwevende balkons aan beide kanten van het schip.

Motorjachten
  • Design Unlimited
  • Tom van Oossanen, Blue iProductions