Nieuwe werf bouwt superjacht en dit is hoe het 62-meter lange zeiljacht van €46 miljoen eruit komt te zien

De Turkse werf Ares Yachts is nog geen jaar oud maar bouwt nu al aan een vlaggenschip dat flink wat aandacht trekt in de wereld van de jachtbouw; het 62 meter lange zeiljacht Simena dat sinds kort te koop staat

Simena

Deze week kregen we bij de redactie een nieuwtje te horen: een superjacht in aanbouw wordt vertegenwoordigd door jachtmakelaar Northrop & Johnson. Dit is op zich niets nieuws: de jachtmakelaardij vormt een grote naam in de wereld en de verkoop van superjachten is hen ook niet vreemd. Maar het jacht in kwestie trok de aandacht. Het gaat namelijk om het nieuwe vaartuig van Ares Yachts: Simena. De Turkse werf bestaat sinds september 2023 en kondigde een paar maanden later aan dat ze een geweldig groot zeiljacht zouden gaan bouwen. En die belofte zijn ze nagekomen: het jacht is inmiddels in aanbouw en staat ook te koop voor de kleine prijs van €45.9 miljoen. Tijd om het jacht alvast eens in het zonnetje te zetten voor ze wordt opgeleverd.

Turkse schone

De naam van het jacht komt van een oude Turkse stad in de provincie Antalya. Van buiten lijkt het jacht heel klassiek maar zodra men – door middel van renderings – een kijkje aan boord neemt, is te zien dat ze qua interieur bij te tijd blijft. Het ontwerp komt van de hand van het Engelse Design Unlimited die, volgens een persbericht, ging voor "strakke, ontspannen vormen". Het jacht is een perfecte representatie van oud & nieuw waarbij de rompvorm geïnspireerd is op klassieke zeilschepen. Osman Tanju Kalaycioglu, naval architect en eigenaar van Taka Yacht Design, vertelt: "De belangrijkste inspiratie voor de lijnen van het exterieur waren de klipperschepen - vooral de boeg met volledig opgetuigde boegspriet en sleepplank. Er zijn ook enkele overeenkomsten met de vroege stoomjachten, die mooie, klassieke lijnen delen."

Luxe aan boord

Voor bijna €50 miljoen wil men natuurlijk ook wat luxe aan boord en ook daarin levert Ares Yachts met Simena. Er is een jacuzzi aan boord, zonnebedden, een flybridge en een lounge op het voordek. Binnen is plek voor twaalf gasten en negen bemanningsleden en in de eigenaarssuite vindt men een inloopkast en een bubbelbad. En hoewel we nu alleen af kunnen gaan op de renderings, lijkt Simena zeker een luxe nieuwkomer. Eerder werd gesteld dat het jacht in eind 2024 opgeleverd zou worden, in het laatste persbericht van Ares Yachts wordt nu gesproken over maart 2025. Hoe dan ook: we kunnen niet wachten om dit jacht op het water in actie te zien mét foto's van het daadwerkelijke interieur, natuurlijk.

En voor de nieuwsgierigen onder u: in Nautique 3 van 2024 – die in juni in de winkels ligt – zal Simena misschien wel meer van zich laten zien. Wij laten de kans om over zo'n droomjacht te schrijven namelijk niet aan ons voorbijgaan.

Zeiljachten
  • Ares Yachts
  • Ares Yachts