Dit zijn de vijf beste jachthavens in Nederland

Nog wat tips voor een vakantie in eigen land!

jachthavens

Het vaarseizoen is begonnen en voor de mensen die moeten wachten op vakantie voor ze de Middellandse Zee op kunnen kan de periode voor de zomer soms afzien zijn. Maar ook in het weekend is het heerlijk varen in eigen land. Dit zijn de beste vijf jachthavens van Nederland – perfect voor een weekendje varen tijdens het opkomende Pinksterweekend.

5. Compagnieshaven Enkhuizen

Wat deze haven vooral zo leuk maakt, is de grote hoeveelheid aan musea en activiteiten rond de haven. Zo kunt u, nadat u uw vaartuig aangelegd heeft in een van de 625 ligplaatsen, kunt u gaan winkelen in Enkhuizen, het Zuiderzeemuseum bezoeken of verschillende toeristische activiteiten in de buurt ondernemen. Enkhuizen is een historisch stadje waar genoeg te beleven valt.

4. Marina Makkum

De website van de marina beschrijft het zelf als "de perfecte full-service uitvalbasis tussen IJsselmeer en Waddenzee". En vanuit de Marina Makkum bent u ook zo op de Waddenzee. Daarnaast beschikt de haven over 600 luxe ligplaatsen met ruim opgezette boxen. Elk seizoen organiseert de haven leuke evenementen én de haven is kindvriendelijk.

3. Jachthaven Bruinisse

Bent u geïnspireerd geraakt door het artikel over de Grevelingen in de nieuwste Nautique? Dan wilt u ook zeker meer lezen over jachthaven Bruinisse. Deze jachthaven ligt aan het Grevelingenmeer en vormt de verbinding tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Zoals we eerder al schreven is de Grevelingen erg populair onder watersporters dus in Jachthaven Bruinisse is met 1000 ligplaatsen gezorgd voor genoeg ruimte. Ook is het een van de meest moderne jachthavens van Nederland.

2. Passantenhaven Terschelling

Op loopafstand van West Terschelling vindt u de Passantenhaven van het eiland. Deze haven bevindt zich in de enige natuurlijke baai van Nederland: baai Dellewal. In deze baai wordt een duurzaam beleid gevoerd en dat heeft de haven in 1987 al een internationale Blauwe Vlag opgeleverd: het keurmerk voor milieubewuste exploitatie, veiligheid en hoog voorzieningenniveau. En dat betekent dat de natuur rondom deze haven echt nog ongerept is – een unieke beleving dus.

1. Marina Volendam

Deze jachthaven staat met stop op 1 in verschillende lijstjes over mooie jachthavens in Nederland. Marina Volendam is in 2007 geopend en dat betekent dat het een nog relatief jonge haven is. In deze haven is plek voor zo'n 500 jachten en u kunt vanuit de haven zo het Markermeer op. Het helpt ook dat de haven er gewoon erg mooi uit ziet: de Volendamse huisjes naast het water met de masten van de schepen – het plaatje past zo op een Nederlandse ansichtkaart. De ligplaatsen zijn, net als die van Marina Makkum, luxe en voorzien in alle nodige aansluitingen. Daarnaast is het een schone haven en u bent ook zo in Volendam. Kortom: alle ingrediënten voor een mooie weekendtrip.

Travel
  • DMW
  • Adobe Stock