Unieke weekendtip: speciaalbierfestival bij het Scheepvaartmuseum

Op 8 en 9 maart organiseert het Scheepvaartmuseum een unieke activiteit met speciaalbier, livemuziek en tentoonstellingen

Scheepvaartmuseum

Bent u een liefhebber van speciaalbier en scheepvaartgeschiedenis? Op 8 en 9 maart organiseert Het Scheepvaartmuseum een speciaalbierfestival waarin men, onder het genot van een speciaalbiertje, kan genieten van eten, livemuziek en de tentoonstellingen van het museum. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Brouwerij Homeland. Aansluitend kunt u genieten van de voorstelling 'Food for Thought' die vanaf nu in het museum te zien is.

Speciaalbier

Tijdens dit festival worden verschillende speciaalbieren van Brouwerij Homeland geserveerd. Het aanbod varieert van fris en fruitig tot robuust en pittig; verse gebrouwen, barrel aged of wildvergist – voor de speciaalbierliefhebber een legio aan keuzes. Ook kunnen verschillende bijzondere biertjes geproefd worden zoals het pindakaasbier 'Donderbus'. Brouwerij Homeland maakt speciaal voor de gelegenheid een aantal bieren met de naam John's Specials die ook geproefd mogen worden. En als aandenken ontvangt u een bierglas om mee naar huis te nemen.

Food for Thought

Het toegangsticket voor het speciaalbierfestival geeft ook toegang tot het Scheepvaartmuseum en de nieuwe tentoonstelling Food for Thought, een tentoonstelling die volledig in het teken staat van de geschiedenis van voedsel: "een vogelvlucht door de wereld van ons voedsel door de lens van fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen", zoals het museum het zelf omschrijft. Ook worden er op verschillende tijdstippen lezingen georganiseerd die u kunt bijwonen.

De entreeticket voor het festival kost €18,50, geeft toegang tot het museum, de bars en foodcourts en kan gecombineerd worden met een driegangendiner (€75) of een speciaalbierproeverij (€15).

Op het water
  • Scheepvaartmuseum
  • Adobe Stock