Nieuw explorer jacht van Bering: de B165 is geen standaard brute ontdekkingsreiziger

Het Turkse Bering Yachts kondigt een gloednieuw explorer yacht aan: de Bering B165 is volgens de werf "het beste van beide werelden".

Bering

Explorer yachts zijn oorspronkelijk gezien vaak robuust: een redelijk lompe boeg geeft deze jachten veelal een log karakter en wekt de indruk dat het jacht zich in elk klimaat een weg door het water kan worstelen. Maar Bering Yachts doet het helemaal anders: de Turkse werf brengt een explorer yacht op de markt met een uiterlijk dat eerder als 'elegant' te omschrijven is. Al helemaal vergeleken met andere jachten uit de verkennings-range. Bering omschrijft het zelf als volgt: "ze behoudt alle robuustheid, stabiliteit, bereik en all-weather mogelijkheden, terwijl ze een mediterrane en Caribische benadering van het leven vertegenwoordigt – easy-going, ontspannen en vol comfort." Nog steeds niet helemaal overtuigd? Daar hebben we de renderings voor.

Bering tot op het bot

Goed, ze blijft natuurlijk een explorer yacht én een Bering dus hoewel ze zeker behoorlijk luxe is en niet echt meer lijkt op haar kleinere zussen, is ze zeker net zo – zo niet meer – geschikt voor een avontuur op het water. Aan boord voelt men zich beschermd door de zware stalen romp terwijl u ondertussen kunt genieten van de luxe van een superjacht. Op het achterdek vindt u bijvoorbeeld een zwembad met ligbedden en aan boord bevinden zich twee VIP-hutten. Een kamer op de boeg kan gebruikt worden als bioscoop of als extra gastenhut. Kortom, een verkenningsjacht met een superjacht-twist.

Bijzonder ontdekkingsreiziger

Het jacht zou daarnaast milieuvriendelijk gebouwd worden. Alexei Mikhailov, oprichter van Bering, vertelt hierover: "Bij het ontwerpen van een grote machinekamer hadden we zeker alternatieve energieoplossingen in gedachten. Er is genoeg ruimte voor hybride toepassingen en om een grote accubank te installeren." Valentin Design, een ontwerpstudio uit Zwitserland, is verantwoordelijk voor het ontwerp van het exterieur. Zij vertellen in een persstatement: "De Bering 165 belichaamt een onderscheidende crossover ontdekkingsreiziger, die naadloos het praktische en aanpassingsvermogen van een echt transoceanisch schip combineert met de verfijnde allure en verfijning die inherent zijn aan een ontwerp dat gericht is op ervaringsgericht motorjacht varen".

Motorjachten
  • Bering Yachts
  • Bering Yachts