Grootste sportvisjacht ter wereld van Nederlandse jachtbouwer verplaatst zich naar Amsterdam

Royal Huisman's Project 406 is maar liefst 52 meter lang en beschikt over zes dekken

sportvisjacht

In 2021 werd de bouw van dit luxe jacht bekend gemaakt mét een aantal nieuwsgierig makende renderings. Maar nu, ruim 2,5 jaar later, is Royal Huisman's Project 406 zo goed als klaar voor haar lancering. Het jacht is niet alleen het grootste sportvisjacht ter wereld, maar ook het meest luxueuze én indrukwekkende. Het jacht heeft een overall lengte van 52 meter en beschikt over maar liefst zes dekken; met haar hoge toren is ze perfect voor gespecialiseerde visserij. Er is al een koper: een enthousiaste en ervaren visser die met dit nieuwe speeltje een uitermate goede vangst aan de haak heeft geslagen.

Naar Amsterdam

Royal Huisman maakte dinsdag 30 januari bekend dat Project 406 de faciliteiten in Vollenhove heeft verlaten om te beginnen aan haar reis naar Amsterdam. In de hoofdstad zal het jacht uiteindelijk gelanceerd worden. Veel laat de werf niet los over het interieur van het jacht of de features aan boord. Wel weten we dat het ontwerp voor zowel het interieur als het exterieur van de Nederlandse designstudio Vripack komt. Het ontwerp is zeker opvallend te noemen: een lange boeg met hoge verschansing die met een mooie zeeg doorloopt naar een lage en overzichtelijke kuip. De hoge toren van het jacht zorgt voor een goed uitzicht op het water én een mooi uitkijkplatform voor gasten die vooral komen genieten van de omgeving. Volgens Royal Huisman combineert Project 406 "moeiteloos de ultieme sportviservaring met echte superjachtschaal, comfort en verfijning."

Op maat

Het jacht is, volgens de werf, ook op maat gemaakt voor de eigenaar die haar binnenkort mee het water op gaat nemen; een opdracht die Royal Huisman op het lijf is geschreven. Maar liefst 350 individuele experts hebben meegewerkt aan het project om een indrukwekkend en kwalitatief resultaat te waarborgen. Project 406 is het grootste vissersjacht ter wereld én volgens Royal Huisman "de ultieme expressie van persoonlijke vrijheid."

Nieuws
  • Royal Huisman
  • Tom van Oossanen