Royal Huisman en Vripack brengen sportvissen naar extreem niveau

Project 406 van Royal Huisman en Vripack is een sportfisher, maar dan op anabolen. Het superjacht heeft de vorm van een sportfisher, maar is wel 52 meter lang.

Huisman Project 406

De contracten werd eind 2020 getekend, maar het project bleef nog even geheim. Royal Huisman en Vripack mogen de wereld nu echter laten weten dat ze een enorm sportvisjacht mogen bouwen. Het persbericht ronkt: 'dankzij haar lengte van 52m zal deze baanbrekende creatie met afstand het grootste, meest luxueuze, en uitzonderlijke sportvisjacht ter wereld worden.'

Vripack is verantwoordelijk voor het design van zowel het interieur als het exterieur van het schip, maar mag ook de scheepsbouwkundige delen tekenen.

Project 406, zoals het schip vooralsnog heet, krijgt zes dekken die duidelijk allemaal gefocust zijn op het achterdek.Het jacht heeft ook een belijning die verder naar achteren steeds verder afloopt. Daarover weten de PR-mensen van de werf en de designers ok mooie zinnen te maken: "Dit unieke vaartuig combineert moeiteloos de ultieme sportviservaring enerzijds, met alle royale afmetingen, comfort, en verfijning van een waar superjacht, anderzijds. Welk ander superjacht heeft een sky lounge die overdags het uitzonderlijke schouwspel van een spectaculaire visvangst biedt, en ’s avonds de relaxte ambiance van een smaakvolle penthouse in een design-hotel?"

Sportvissen gebeurt doorgaans op veel kleinere jachten. De grootsten daarvan zijn nu tussen de dertig en veertig meter lang. Project 406 met haar 52 meter steekt daar ver voorbij. Huisman: "Succes in de sportvisserij vereist passie, ervaring, en kennis, en natuurlijk moeten de juiste spullen aan boord zijn. Sportvissers reizen de hele wereld over voor de grotere roofvissen van de open zee, zoals zwaardvissen en marlijnen, die te vinden zijn in tropische wateren wereldwijd. Project 406 zal beter toegerust zijn om dit fascinerende zeelandschap te ontdekken dan enig sportvisjacht uit het verleden."

Nieuws
  • Royal Huisman / Vripack