Dit zijn de wereldprimeurs van Ferretti in Cannes

Het Cannes Yachting Festival komt eraan en dat betekent verschillende wereldprimeurs. Dit zijn de primeurs van Ferretti tijdens dit beroemde evenement.

ferretti

Van 12 tot 17 september is het weer zover: het Cannes Yachting Festival zit er weer aan te komen en dat betekent veel wereldprimeurs en pareltjes in de haven van de Franse stad. Ook de Ferretti Group presenteert dit jaar hun nieuwste telg; niet een of twee, maar liefst drie jachten van de werf worden dit jaar tentoongesteld. Wij zetten de drie jachten op een rijtje.

Pershing GTX116

In juli schreven we al over deze caffeine boost voor de zintuigen: de Pershing GTX116 #1, het eerste jacht uit de GTX-lijn, vaart onder de naam Caffeine; een naam die past bij het mooie, elegante en toch krachtige jacht. De eerste GTX116 is inmiddels bij haar eigenaar afgeleverd maar in Cannes zal het originele ontwerp te aanschouwen zijn. De stijlkenmerken in de boeg van het jacht refereren aan het beeld van luxe SUV's en het jacht identificeert als Sport Utility Yacht. Ze beschikt over maximaal comfort en vijf hutten en is een ware representatie voor de sportiviteit van het merk.

Riva 82' Diva

Een nieuwe Riva mét een naam als Riva Diva... dat kan alleen maar veel goeds beloven. De Riva 82' Diva is onderdeel van de flybridge-lijn en is de opvolger van haar voorgangers: de Riva 90' Argo, Riva 102' Corsaro Super, Riva 110' Dolcevita en de Riva 130' Bellissima. Dit nieuwe concept focust zich op leefbaarheid aan boord van het vaartuig. De flybridge beschikt over drie aparte ruimtes: een lounge met bar, een ligweide en een loungeruimte. Ook beschikt het jacht over een ongekend grote beach club met een royaal zonneterras. Goed toeven als een Diva aan boord van deze prachtige nieuwe Riva!

Wallywhy150

Een jacht met de zogenoemde 'wow-factor', dat is de wallywhy150. Tijdens de Salone Nautico in Venetië werd ze voor het eerst onthuld en het is weer een pracht-exemplaar. Het alfresco-leven staat centraal: bijna de gehele lengte van de boot is buiten. Het bovendek van het jacht is open en de voorkajuit is voorzien van een groot aantal ramen. Dit zorgt voor een 270 graden uitzicht. De wallywhy150 wordt door Stefano de Vivo, de projectmanager voor Wally, een 'drijvende loft' genoemd.

Naast deze pareltjes zijn er natuurlijk veel meer prachtige jachten te zien tijdens het Cannes Yachting Festival. Zien we u daar?

Motorjachten
  • Ferretti Group
  • Ferretti Group