Nieuw: sportief jacht Pershing GTX116

Pershing komt met een nieuw jacht op de markt: de Pershing GTX116.

pershing gtx116

Het belooft een mooi jaar te worden voor de Italiaanse scheepswerf Pershing uit Mondolfo. Op 7 februari jongstleden lieten zij de allereerste Pershing GTX116 te water, een prachtig 35 meter lang jacht met strakke lijnen.

Pershing

Waarschijnlijk zullen we de Pershing GTX116 niet gauw in de Europese wateren zien varen, want het jacht is met name ontworpen voor de Amerikaanse markt. Met maar liefst vijf cabines in dit 35 meter lang vaartuig is er ruimte genoeg zonder de sportiviteit te verliezen. We zien lekker strakke lijnen en veel connectie met het water. De Amerikaanse eigenaar van de allereerste Pershing GTX116 vertelt: "Ik was jarenlang op zoek naar een jacht dat perfect is voor Miami, maar ik kon nooit een vinden. Nu heb ik 'm dan eindelijk dankzij Pershing: met vijf suites, een zonnedek en een megagrote jacuzzi, ruimte voor de crew en tenders en het geweldig zilveren spuitwerk. Mooi en comfortabel, maar ook de kwaliteit en veiligheid die Pershing belooft." De eigenaar besloot zijn jacht Caffeine te noemen, naar de substantie die hem rijk maakte. Dit unieke jacht, met een lengte van maar liefst 35 meter en 7,70 meter breedte heeft maar liefst 150 vierkante meter ruimte voor al het comfort aan boord.

Sportief

Het sportieve profiel is typisch voor Pershingjachten en doet denken aan de automotive SUV's, waardoor dit type ook wel SUY wordt genoemd, Sport Utility Yacht. De combinatie van een nieuwe kleur zilvergrijs en een prachtige kleur blauw op het dek, is aan alle details gedacht. Overigens een hele prestatie om het jacht er zo sportief uit te laten zien, want het is geen kleintje. In de garage past een 5 meter lange tender, een jetski en ander soort spul. Er is een 39 vierkante meter groot "beach deck", bekleed met teak, en een 40 vierkante meter groot zonnedek. Het jacht is ontworpen als lifestyle jacht, en er kan menig feestje op gevierd worden.

Specs

Dankzij het triple water jet propulsion system en optionele MAN V12 2000 motoren, kan er een topsnelheid van 35,5 knopen gehaald worden, met een kruissnelheid van 29,5.

Superjachten
  • Met dank aan Pershing