De nieuwe wallywhy150 is een drijvende 'loft' met directe toegang tot de zee

Tijdens de Salone Nautico in Venetië werd ze dan eindelijk onthuld: de wallywhy150. Een nieuw Wally-model dat grenzen van jachtdesign opnieuw weet te verleggen.

Wallywhy150

Wally, onderdeel van de Ferreiti Group, heeft de jachtwereld weer verrijkt met een nieuw pracht-exemplaar. Eerder kwam de bekende jachtbouwer met de wallywhy200, maar ook het nieuwe, kleinere zusje van dit prachtige jacht doet niet onder. De wallywhy150 is de nieuwste creatie van Wally-Ferretti Group Engineering in samenwerking met Luca Bassani, Studio A. Vallicelli & C die het interieur ontwierpen. De focus bij de nieuwe wallywhy ligt op het alfresco-leven. Stefano de Vivo, de project manager voor Wally, bevestigd dit. Hij vertelt Boat International: "bijna de gehele lengte van de boot is buiten"

Het buitenleven

Het bovendek van het jacht is volledig open. De voorkajuit is voorzien van allemaal ramen waardoor een uitzicht van 270 graden mogelijk wordt. De Vivo legt uit: "Wanneer men werkt met zoveel glas zorgt dat natuurlijk voor technische uitdagingen voor onze ingenieurs, maar je moet dapper genoeg zijn om grenzen te verleggen en bestaande ontwerpparameters te veranderen." En het jacht heeft de ultieme 'wow'-factor. Dit komt voornamelijk door de boeg van het vaartuig en de glazen ramen die rond het hele jacht voor een strak en futuristisch uiterlijk zorgen.

In contact met het water

De focus op 'buiten' wordt nog meer duidelijk in de ontwerp van het achterdek. De Vivo vertelt Boat International: "Dit is het eerste vaartuig met directe toegang tot de zee op cockpit-niveau zonder dat men een trap nodig heeft. Het is met succes een drijvende loft."

Ook op het gebied van interieur is de wallywhy150 een prachtige verschijning. In bovenstaande video kunt u het jacht van binnen bewonderen. Vooral de hutten zijn een ware traktatie om te mogen aanschouwen. Eén ding is in ieder geval zeker: Wally staat garant voor grensverleggende schoonheid.

Motorjachten
  • Boat International, Superyacht Times
  • YouTube still