Wally heeft weer een prachtig superjacht ontworpen: de WHY200

Wally heeft weer eens puik werk afgeleverd. Met de WHY200 dobbert er inmiddels een superjacht rond met de 'WOW-factor'. Zowel van binnen als van buiten.

Wally

Wally, een jachtenbouwer gevestigd in Monaco en opgericht door Luca Bassani, staat bekend om z'n luxe creaties. En alles wat Wally aflevert, van zeiljacht tot motorjacht, heeft ook nog eens een behoorlijk uitgesproken en herkenbaar design. Zo ook het laatste superjacht van Bassani: de WHY200.

WHY200

Zelf noemt de jachtenbouwer haar laatste creatie een combinatie van "comfort en ruimte". En eerlijk: d'r lijkt inderdaad ruimte zat te zijn aan boord van de WHY200. Net als comfort trouwens.

Maar eerst even de technische specificaties. Het jacht heeft een lengte van ruim 27 meter en een breedte van maximaal 7.66 meter. Wat power betreft doet de WHY200 het ook prima: 4 x Volvo Penta D13 IPS1200 900 mhp/588 kW, waardoor het vaartuig een maximale snelheid heeft van 21 knopen. Maximaal bereik met een volle tank: 390 nm.

En hoewel Wally en de Ferretti Group verantwoordelijk zijn voor het design, is Laurent Giles NA de scheepsbouwkundige partij die de boel heeft gemaakt. A. Vallicelli & C heeft het interieur vormgegeven.

Elegant

Het resultaat is een puik jacht met onder andere een 37 m2 grote master suite, uitkijkend op zee, met 270-graden zicht op de horizon. En ook mooi: je hoort er bijna niks van de motoren, die zich heel uitgekiend aan de andere zijde van het jacht bevinden.

Naast de master bedroom, zijn er nog vier hutten, met twee aparte badkamers op het main deck, plus nog eens een VIP- en twee gastenverblijven op het lower deck. Ook imposant: de living area van maar liefst 61 vierkante meter met keuken en glazen trappenhuis.

Sowieso geeft het glas de boel een zeer organische look, helemaal in combinatie met het gebruik van teak-hout.

Beach club

Tot slot het beach club-gedeelte, een supermooie toevoeging waardoor je aan drie kanten toegang hebt tot het water. Met name de uitklapbare gedeeltes aan de zijkant, maken dit gedeelte van het jacht ruim (32 m2) en comfortabel.

Zin om vanaf de WHY200 de kust te ontdekken? Geen probleem. Er zijn namelijk twee garages, met ruimte voor bijvoorbeeld een jet tender van 4.05m, wave runner, seabob, paddleboard of allerlei ander 'waterspeelgoed'. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Superjachten
  • Wally - Ferretti Group
  • Wally – Ferretti Group, Sand People Team