Krachtig als een bakkie troost: Pershing's GTX116#1 doet het hart sneller kloppen

Ze vaart onder de naam 'Caffeine' en het nieuwe Pershing-model GTX116 zal menig jachtliefhebbers hart sneller doen kloppen; een ware caffeine boost voor de zintuigen.

Pershing

In februari schreven we voor het eerst over dit pareltje van Pershing, maar inmiddels is de GTX116 gelanceerd en bij haar eigenaar afgeleverd. En in het kader van deze succesvolle aflevering werden wat nieuwe plaatjes van het jacht vrijgegeven: hoogtijd voor een stukje op de website over dit krachtige jacht dat voortaan door het leven gaat als 'Caffeine'.

Een prachtige kleur

We vroegen ons voornamelijk af waar een naam als Caffeine vandaan kan komen, maar een blik op de foto's maakt dit overduidelijk: ze is een krachtig, strak jacht waar het hart sneller van gaat kloppen. Een ware adrenaline bom. Ook heeft ze een geheel unieke kleur, geschilderd in een nieuwe tint grijs en een speciale blauwe kleur voor het dekhuis. Het jacht is voorzien van veel glas waardoor het interieur overspoeld wordt met natuurlijk licht en de buitenruimtes zijn zo ontworpen dat ze soepel overlopen in het oppervlak van de zee. Dit zorgt voor een verhoogde leefbaarheid voor de eigenaar die ook graag het water opzoekt.

Specificaties

Een mooi uiterlijk is natuurlijk niet alles, daarom zetten we ook graag wat specificaties voor u op een rijtje. Het jacht heeft een romp van 35 meter, is 7,70 meter breed en heeft een verrassende 150 vierkante meter aan buitenruimte. Ze heeft een drievoudig waterjetvoortstuwingssysteem dat kan worden gekoppeld aan drie MAN V12 2000-motoren van elk 2.000 pk (optioneel) voor een topsnelheid van 35,5 knopen en een kruissnelheid van 29,5 knopen. De standaardmotoren zijn drie MAN V12 1800 eenheden van 1.800 pk. Zoals we al zeiden: een krachtig bakkie troost op het water.

Caffeine was kort in Europese wateren te vinden voor de GP in Monaco maar zal het grootste deel van het jaar in Amerika verblijven. Gelukkig hebben wij de foto's en de video's om van dit pareltje van Pershing te kunnen genieten. En genieten is het zeker met deze GTX116#1.

Superjachten
  • Pershing
  • Pershing