De kiel is gelegd voor het 88-meter lange megajacht Project Spyder

De bouw van het nieuwe megajacht is gestart en zal zo'n drie jaar duren.

Spider

Op 28 februari werd bij The Italian Sea Group de kiel gelegd voor een gloednieuw megajacht. Project Spyder moet 88 meter lang worden en hoewel we op dit moment alleen de uitlijnen hebben, belooft het een behoorlijk project te worden. Een beach club van 100m2, een spa, 9 hutten voor gasten en een pickle ball veld/basketbalveld/helikopterplatform... Project Spyder is de titel megajacht zeker waardig.

In kinderschoenen

Op dit moment is het jacht dus nog niet veel meer dan een droom die met kleine stapjes werkelijkheid wordt, maar de kiellegging is desalniettemin een belangrijke gebeurtenis in de bouw van dit megajacht. Giovanni Constantino, oprichter en CEO van The Italian Sea Group, vertelt: "De kielleggingsceremonie is een speciaal moment in de bouw van een jacht, vooral voor een project van deze omvang en met deze futuristische kenmerken, zowel esthetisch als technisch. Nu we aan het begin staan van de ontwikkelingsfase, staan we allemaal te popelen om dit jacht vorm te zien krijgen."

Ontwerp uit Monaco

Het design van het jacht komt van de hand van de architecten Espen Oeino International en FM Architettura. Het jacht zou beschikken over "moderne en elegante lijnen, en is verdeeld over 5 dekken met een lengte van 88 meter en een breedte van 13,8 meter", aldus het persbericht van de werf. Zoals eerder al genoemd beschikt het jacht over een beach club van 100m2 mét vier te openen luiken zodat het gebruikt kan worden als terras, massageruimte, bar of spa. Het zwembad op het hoofddek is 10,3 m bij 3,5m en aan boord zijn in totaal 9 gastenhutten te vinden en een mastersuite met privéterras. Het zonnedek is een wellness ruimte waar men kan fitnessen of in de jacuzzi kan ontspannen.

Het jacht moet klaar zijn in 2027 maar we krijgen in de tussentijd ongetwijfeld meer updates over het exterieur én interieur van deze 88 meter lange reus.

Superjachten
  • The Italian Sea Group
  • The Italian Sea Group