Nieuwe telg uit de Wally-familie: dit is de wallywhy100

Wally doet het allemaal nét even anders met deze nieuwste wallywhy100 die in december in het mooie Venetië te water ging.

wallywhy100

'Een unieke stad voor deze unieke Wally', moet de Ferretti Group gedacht hebben toen ze Venetië kozen als pittoreske locatie voor de lancering van de allernieuwst wallywhy100 in december van vorig jaar. Het jacht beschikt namelijk niet alleen over belangrijke features die haar voorgangers ook kennen, maar ze doet het ook allemaal nét even anders dan de rest. En dat is natuurlijk precies hoe we Wally en de Ferretti Group kennen: unieke functies gecombineerd met stijl in een verpakking van 21.4 meter.

Los van de trends

Wally gelooft in wat ze maken en dat betekent dat ze zich niet laten lijden door de trends die de jachtwereld domineren; een lay-out verdeeld over verschillende niveaus? Dat zul je aan boord van deze wallywhy100 niet vinden. De layout van de wallywhy100 beslaat 1 niveau, van boeg tot achtersteven, waardoor er een grote hoeveelheid aan ruimte ontstaat. Het enkele woonniveau brengt, volgens Wally, de "iconische stealth-stijl glazen opbouw, de open leefruimtes en het uitgestrekte terras aan zee samen in een pakket dat in elk opzicht voldoet; van haar prestaties tot haar accommodaties en haar styling. Ze is net zo'n adembenemende toevoeging aan de markt als Venetië een adembenemende achtergrond was bij haar debuut" schrijft de werf in zijn persstatement. Met deze nieuwe single-level benadering, komt ook een andere benadering met betrekking tot het contact met het water. Wally streeft naar het volledige uitwisselbaar maken van de binnen- en buitenruimte en wil dit bewerkstellen met de layout van het jacht. Het gastengedeelte loopt door in de salon, naar het diner, dek, terras – tot aan de zee.

Niet alleen looks

Hoewel haar uiterlijk er ook mag zijn, is ze voornamelijk ontworpen op basis van wat ze kán. Luca Bassani, Wally's oprichter en hoofdontwerper, vertelt: "Het jacht onderscheidt zich van andere boten op de markt door de versterking van de relatie tussen functionaliteit en prestaties. De gesloten cockpit is ver naar voren geschoven om ruimte te bieden voor binnen/buiten leven, wat de wallywhy100 een opvallende, slanke maar toch agressieve look geeft. Dit wordt verder benadrukt door een groot en uitnodigend strandgedeelte en de hoge en imposante, iets omgekeerde boeg die een droge en veilige vaart garandeert onder alle omstandigheden. Het is onmiskenbaar een Wally, en onmiskenbaar een wallywhy, maar dat betekent ook dat hij onmiskenbaar zeewaardig is."

Volop ruimte

Het jacht beschikt dan ook over twee gasthutten: een mooie VIP-stateroom aan de bakboorzijde en een tweepersoonskamer aan stuurboord. Beide hebben een eigen badkamer en beide hebben grote patrijspoorten in de romp. De crew heeft een eigen ingang vanaf het hoofd- en benedendek, bereikbaar zonder de gastvertrekken te hoeven betreden; uniek voor een jacht van dit formaat. Stefano de Vivo, Wally's Managing Director, vertelt: "De wallywhy100 is geboren uit een gat in de markt. Hoewel ze mooi en gestroomlijnd zijn, bieden traditionele coupés niet het comfort en de leefbaarheid die de huidige eigenaar van zijn boot verwacht. Op dezelfde manier bieden grotere en volumineuzere boten over het algemeen geen snelheid of gebruiksflexibiliteit. Eigenaars staan dus voor een moeilijke keuze - willen ze inleveren op comfort of prestaties? Met de wallywhy-lijn hebben we dit probleem opgelost ... Net als zijn broers en zussen zal de wallywhy100 een game-changer zijn in veel verschillende markten dankzij zijn overtuigende waardepropositie en oneindige gebruiksmogelijkheden voor een brede doelgroep. Over 20 jaar zal de industrie nog steeds naar de wallywhy100 kijken als een jacht dat anders durfde te zijn - iets dat in het DNA van Wally zit ingebakken."

Motorjachten
  • Wally
  • Wally