[Foto's] Om naar uit te kijken: de Solaris 55

Het jacht is nu nog in aanbouw maar de Solaris 55 zal tijdens de bootshows in september overal te zien zijn

Solaris

Het is een jubileumjaar voor de Italiaanse werf: in 2024 bestaat Solaris Yachts 50 jaar en bij een dergelijke mijlpaal hoort natuurlijk een spiksplinternieuw jacht. Daarom kondigt Solaris Yachts de nieuwe Solaris 55 aan, een jacht dat op dit moment nog gebouwd wordt bij de werf in het Italiaanse Aquileia maar dat tijdens het bootshowseizoen overal ter wereld te zien zal zijn. In het persstatement van de werf wordt deze nieuwe Solaris bestempelt als het "hoogtepunt van ongeëvenaarde ervaring en kennis", de belichaming van de 50 jaar aan ervaring van de werf.

Onderzoek

Voor dit nieuwe jacht heeft Solaris flink wat huiswerk gedaan: voor het inrichten en bouwen van het jacht is een grondig onderzoek uitgevoerd met als onderwerp een boot met een LOA van 16,90 meter en een breedte van 5 meter. Dit uitgebreide onderzoek leidde tot het ontwerp van de romp met een kleine gleuf aan de boeg die vervolgens over gaat in een afgeronde brede achtersteven. Dit zorgt voor een longitudinale trim. De structuur van het jacht wordt, zoals we van Solaris gewend zijn, gekenmerkt door een verbinding van drie composiet hoofdschotten die gelamineerd zijn. Daarnaast kent het jacht verschillende kleine veranderingen die de balans, prestaties en de zeewaardigheid van deze Solaris 55 verbeteren. Ze ziet eruit als een 'gewone' Solaris maar heeft dus zeker wat troeven achter de hand.

Tot in de details

Ook het interieur van het jacht is zorgvuldig uitgezocht. Het ontwerp komt van de hand van Adi Design en onderdeks heerst een perfecte symmetrie die ontstaan is door een grondige analyse van licht en ruimte. De salon straalt dan ook veel licht en ruimte uit en het gehele interieur kan worden aangepast aan de wensen van de eigenaar: een bank in de salon, een centraal of offset bed in de suite of een kombuis dat volledig naar eigen wens in te richten is. Aan boord bevindt zich een eigenaarssuite, twee gastenhutten en – mocht men dat willen – ook nog een hut met badkamer voor de bemanning.

Naast deze Solaris 55 werkt de werf ook nog aan de Solaris 74RS die in mei te water gaat en de 40 ST die ook nog in aanbouw is. Het belooft een goed jaar te worden voor de Italiaanse werf; op naar de volgende 50 jaar!

De Benelux vertegenwoordiger van Solaris is Jelle Dingemans van Messink Yachting. Voor meer informatie, neem contact op via:
j.dingemans@messink.nl of telefonisch via +31619878701

Zeiljachten
  • Solaris Yachts
  • Solaris Yachts