Op vaarvakantie in Europa? Dit zijn de beste bestemmingen voor een prachtige reis

Wilt u lekker met de boot weg deze zomer maar heeft u niet de luxe om de hele wereld over te zeilen? Dan zijn er genoeg plekken in Europa die ook zeker de moeite waard zijn.

Europa

We kennen de mooie plaatjes van de meest prachtige bestemmingen; de Cariben, de Malediven; noem maar op. Maar we vergeten soms dat de mooiste vakantiebestemmingen zich gewoon in onze eigen achtertuin bevinden. Zo lichten we elke week een vaarbestemming in Nederland uit, maar ook Europa heeft heel wat te bieden op het gebied van nautisch vermaak. Daarom hebben we voor deze vakantietip de mooiste bestemmingen in Europa op een rijtje gezet; een prachtige vakantie gegarandeerd!

Zuid-Italië

We schetsen een prachtig beeld voor u: lieflijke baaitjes met de mooiste stranden, kleine dorpjes liggend op de kliffen. Het is een idyllisch beeld en de werkelijkheid in Zuid-Italië. Daarnaast zijn er in de regio ook verschillende eilanden te vinden waar men met boot makkelijk aan kan leggen. U kunt langs de Amalfikust varen, een bezoekje brengen aan het mooie Capri of zelfs uitwijken naar Sicilië. Bent u een fan van wijngaarden? Dan is Puglia zeker de moeite waard. Zuid-Italië is een perfecte bestemming voor een heerlijke bootvakantie.

Kroatië

Wij bij Nautique zijn groot fan van Kroatië en daarom kunnen we eilandhoppen in dit prachtige land zeker aanraden. Kroatië heeft alles wat uw hartje begeert; mooie kustplaatsen, eilanden, sfeer, geschiedenis... noem maar op! En met maar liefst 1.200 eilanden is de keuze ook zeker reuze te noemen. Het kustgebied van Kroatië bestaat uit Istrië, Kvarner en Dalmatië en elke regio heeft een heel eigen karakter. Dit maakt de regio enorm divers en een populaire bestemming voor een ontspannen vaarvakantie.

Griekenland

Kroatië is zeker niet de enige bestemming in Europa waar u heerlijk van eiland naar eiland kunt navigeren. In Griekenland vindt u maar liefst 6.000 eilanden en allen zijn met boot goed te bereiken. Het voordeel van een vaarvakantie in Griekenland: u omzeilt letterlijk de grote toeristenstromen. Zolang u ver uit de buurt blijft van de populaire bestemmingen en de enorme cruiseschepen, zal een vakantie in Griekenland een gegarandeerd succes zijn.

Frankrijk

We hebben een kleine zwak voor Frankrijk en dan voornamelijk voor de Côte d'Azur. De boulevards, de winkels en terrasjes; hoewel er aan deze regio zeker een prijskaartje vast hangt, is het de prijs meer dan waard. En mocht u klaar zijn voor een uitstapje in de natuur, dan kunt u naar een van de mooiste plaatsen aan de zuidelijke kust van Frankrijk varen; de Calanques. De krijtrotsen en kliffen afgestoken tegen de prachtig blauwe zee zijn een beeld om nooit te vergeten. En aangezien u toch redelijk in de buurt bent: een uitstapje naar Cannes is snel gemaakt. Dan kunt u zich tijdens een onvergetelijke vakantie ook direct vergapen aan de prachtige jachten die de haven daar sieren.

Travel
  • Stop and Stare
  • Adobe Stock