Een vaarvakantie in Griekenland: de mooiste plekken om te bezoeken

De Griekse eilanden zijn een populair vakantiegebied, en terecht. Het weer is er meestal mooi, er is veel te zien en te doen en de mensen zijn vriendelijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen kiezen voor een vaarvakantie in Griekenland. Als je ervoor kiest om met een boot te gaan varen in Griekenland, dan heb je keuze uit vele verschillende eilanden, die allemaal hun eigen charmes hebben. Welke eilanden je wilt en kunt bezoeken hangt natuurlijk af van het punt waar je vertrekt en de reisduur. We geven je in dit artikel een aantal tips.

SEO

Zaken die je van tevoren moet regelen

Voordat je op vaarvakantie in Griekenland gaat, zijn er een aantal zaken die je van tevoren moet regelen. Zo moet je bijvoorbeeld een vaarbewijs aanvragen als je niet in bezit bent van een vaarbewijs. Ook is het verstandig om een aantal weken van tevoren een boot te boeken, zeker in het hoogseizoen. Vaak kun je dit online regelen, dus ga van tevoren op zoek en stippel de reis uit. Ook belangrijk: regel een parkeerplaats voor je auto bij de luchthaven van waar je vliegt. Dit doe je gemakkelijk online via deze website. Zij bieden de allerbeste deals zodat je zeker weet dat je voor een scherpe prijs kunt parkeren, op een veilige parkeerplaats. Met meer dan 2 miljoen tevreden klanten wereldwijd, kun je er vanuit gaan dat dit een goede keuze is.

Athene

Athene is een geweldige plek om te beginnen met je vaarvakantie in Griekenland. Je kunt er namelijk heel makkelijk een boot huren. Er zijn verschillende bedrijven die bootverhuur aanbieden en er is keuze uit verschillende soorten boten. Ga bijvoorbeeld voor een zeilboot, een catamaran of een motorkruiser. Het is maar net waar je zin in hebt. Als je liever niet zelf gaat varen, kun je ook kiezen voor een charterboot. Dan zorgt iemand anders voor het varen en jij kunt je concentreren op het genieten van je vakantie.

De Saronic Golf

Een van de eerste plekken die je kunt bezoeken met je boot is de Saronic Golf. Dit is een zeestraat tussen Athene en de Peloponnesos. De Saronic Golf is een populair gebied onder zeilers, want het is er rustig en er zijn veel mooie eilanden. Een van de bekendste eilanden is Hydra, een autovrij eiland waar je mooie wandelingen kunt maken. Andere eilanden die je in de Saronic Golf kunt bezoeken zijn Aegina, Poros en Spetses.

Het eiland Mykonos

Mykonos is een van de bekendste Griekse eilanden en dat is niet voor niks. Het eiland is prachtig, er is een heerlijke sfeer en er is altijd wat te doen. Je kunt er bijvoorbeeld lekker shoppen, een terrasje pakken of een nachtje stappen. Mykonos staat ook bekend om zijn mooie stranden, dus als je van stranden houdt, is dit een eiland dat je zeker niet wilt missen.

Bezoek het eiland Naxos

Naxos is een eiland dat iets minder bekend is, maar zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het eiland is namelijk prachtig en er is genoeg te doen. Je kunt er lekker wandelen, fietsen of paardrijden. Ook zijn er mooie stranden, een ruige kustlijn en schitterende baaien. Kortom, als je op zoek bent naar een eiland waar je even helemaal tot rust kunt komen, is Naxos een goede keuze.

Travel
  • iStock