Meer dan $600 miljoen aan jachten in de haven van Cannes

Elk jaar wordt in Cannes het Film Festival georganiseerd. En elk jaar varen verschillende luxe jachteigenaren uit op hun vaartuigen om het festival te bezoeken. Dit zijn de luxe jachten die op dit moment in de haven van Cannes liggen.

Cannes

Van 16 tot en met 27 mei vindt in Cannes het jaarlijkse Film Festival plaats en dat betekent dat menig beroemdheid zich begeeft naar de kust van Frankrijk. Hoewel de rich & famous op zichzelf vaak al interessant leesvoer opleveren, zijn wij bij Nautique vooral geïnteresseerd in de manier waarop zij zich naar een dergelijk festival verplaatsen. En dan bedoelen we natuurlijk de kleine hoeveelheid van hen die hun kapitaal geïnvesteerd heeft in een bescheiden jacht met een prijskaartje van een aantal miljoen. Wij maakten een lijstje van de pareltjes die deze week de haven van Cannes sieren.

Koru - Jeff Bezos

Hij lijkt op dit moment overal op te duiken: men kan maar niet genoeg krijgen van Jeff Bezos en zijn luxe zeiljacht Koru. Begrijpelijk als u zich bedenkt dat Koru het hoogste zeiljacht is ter wereld. Dat trekt logischerwijs het nodige bekijks. En Koru is niet het enige jacht dat Bezos mee heeft genomen naar de kust van de Franse stad. Abeona, het support vessel van de miljardair, ligt ook voor anker in de Franse wateren.

Artisan - Todd Chafree

Misschien niet zo imposant en indrukwekkend als Koru maar minstens zo prachtig; Artisan, het jacht van durfkapitalist en Netflix-investeerder Todd Chafree ligt ook in de haven van Cannes. Het prachtige Benetti jacht van $70 miljoen is 63 meter lang en biedt ruimte voor 13 gasten. Met een stijlvol design van Giorgio M. Cassetta en een prachtig interieurontwerp van Bannenberg & Rowell Design, is het jacht een typische Benetti topper.

Illusion - Brett Alexander Palos

De Britse miljardair en ondernemer Brett Alexander Palos heeft zijn bescheiden speeltje ook meegenomen naar het filmfestival. Het luxe jacht van $45 miljoen is ook een waar Benetti pronkstuk. Hoewel het jacht iets korter is dan het jacht van Chafree (verschil moet er zijn), doet het met zijn 58 meter zeker niet onder aan de rest. Een lust voor het oog en een mooie toevoeging aan de line up in Cannes.

Siren - David Reuben

De waarde van de Siren ligt op dit moment op $70 miljoen. Maar dat is niet verrassend wanneer u zich bedenkt dat David Reuben deel uitmaakt van de op één na rijkste families van het Verenigd Koninkrijk. De waarde van deze man staat op dit moment op $6,7 miljard. En met zo'n bedrag op je naam staan vinden we $70 miljoen bijna een koopje.

Zoals u kunt zien is de opkomst voor het filmfestival in Cannes fenomenaal. Films zijn zeker vermakelijk maar niets is mooier dan een verzameling luxe jachten in de haven van een fraaie stad als Cannes. Daar kunnen wij dan weer eindeloos naar kijken.

Nieuws
  • Page Six, SuperYacht Fan
  • Unsplash, Colin Chong