Next level duurzaam: dit is de Sunreef Zero Cat

De eerste plaatjes zijn vrijgegeven en de Sunreef Zero Cat lijkt weer een vooruitstrevend concept op het gebied van duurzaamheid.

Zero cat

Sunreef Yachts staat bekend om baanbrekende en innovatieve ontwerpen op het gebied van duurzaamheid. De werf ontwerpt elektrische catamarans, milieuvriendelijke vaartuigen en nu dus ook een zeiljacht dat zij zelf een "waterstof revolutie" noemen. Het jacht is 27 meter lang en brengt – naar eigen zeggen – een "duurzame jachtervaring".

Schone waterstof

Omdat duurzaamheid belangrijk is bij de Poolse werf, is ook de Zero Cat volledig gericht op milieuvriendelijk varen. Het jacht zal beschikken over een reformer die ervoor zorgt dat methanol omgezet wordt in schone waterstof. Volgens een persstatement van Sunreef genereert de Zero Cat netto nul emissies, geen stikstofoxiden en zwaveloxiden. Dit systeem zal aangedreven worden door hydro generatoren en natuurlijk de bekende zonnepanelen waar andere Sunreef jachten over beschikten. Alleen bij dit jacht zullen deze panelen verwerkt worden in het gehele ontwerp van het jacht.

De Zero Cat is nogmaals een bevestiging van de missie van Sunreef Yachts om te "streven naar schonere en groenere jachtoplossingen. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, technische expertise en een diep begrip van duurzame ontwerpprincipes, probeert Sunreef Yachts de grenzen van luxe zeilen te herdefiniëren en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren."

Zeiljachten
  • Sunreef Yachts
  • Sunreef Yachts