Ontmoet de volledig elektrische Sunreef 80 Eco

Altijd al gedroomd van stil en brandstofvrij varen? Met de nieuwste elektrische Sunreef 80 Eco kan deze droom zomaar werkelijkheid worden.

Sunreef

Ze zal veel hoofden doen omdraaien wanneer ze stilletjes voorbij vaart op het water; de Sunreef 80 Eco is een jacht om jaloers op te zijn. De catamaran, gebouwd door Sunreef Yachts, is uitgerust met de zogenoemde 'solar skin' waardoor het jacht volledig elektrisch is en daarmee brandstofvrij.

Bouwen aan de toekomst

Vorig jaar lanceerde het Poolse Sunreef Yachts hun eerste volledig elektrische catamaran vaartuig: de Marie-Joseph. Nu kondigt de jachtbouwer een nieuw ontwerp aan, namelijk de tweede Sunreef 80 Eco. Hoewel de Marie-Joseph een behoorlijk donkere romp had, is de nieuwste Sunreef 80 Eco met haar lichtgroene romp een frissere verschijning. Op de zijkanten van het vaartuig bevinden zich de zogenoemde 'solar skins': de zonnepanelen die het jacht voorzien van energie.

Brandstof-vrij

Wanneer het jacht onder zeil vaart dan zal ze energie halen uit de twee schroeven die op dat moment stil liggen door middel van een geavanceerd hydrogeneratiesysteem. De zonnepanelen voorzien zowel de leefvoorzieningen als de elektrische aandrijving van energie zodat men zonder brandstof én geluidloos ontspannen kan varen.

In onderstaande video is de Marie-Joseph, het eerste elektrisch jacht van Sunreef Yachts, te bewonderen.

Alle ruimte

Maar het gebrek aan brandstof betekent zeker geen gebrek aan luxe; de milieubewuste zeiler hoeft in dit geval niets in te leveren. Aan boord is genoeg ruimte voor verschillende ontspanningsruimten, plaatsen om te eten, een zwemplatform, jacuzzi, een bar, en zelfs een piano. En u hoeft zeker niet als enige te profiteren van wat de Sunreef 80 Eco te bieden heeft. De weelde aan boord kan gedeeld worden met maximaal twaalf gasten. Een jacht naar ons hart!

Zeiljachten
  • Sunreef Yachts, Luxuo
  • Sunreef Yachts