Jacht met Amerikaans stel aan boord gekaapt door ontsnapte gevangenen

De twee Amerikanen zijn waarschijnlijk door de gevangenen op zee van boord gegooid

gekaapt

Vorige week bracht The Guardian onheilspellend nieuws naar buiten: een Amerikaans echtpaar genoot aan boord van hun catamaran van een heerlijke reis in de Caribbean toen een nachtmerrie werkelijkheid werd. De catamaran Simplicity werd gekaapt door drie ontsnapte gevangenen die het jacht en de opvarenden meenamen naar Saint Vincent en de Grenadines. Hier werden de gevangenen gearresteerd maar van het echtpaar was geen spoor te bekennen.

Waarschijnlijk scenario

Hoewel er nog niet van zekerheden kan worden gesproken, heeft de politie een idee over wat er mogelijk gebeurd is. De gevangenen zijn op 18 februari ontsnapt, kaapten op 19 februari de catamaran en kwamen vorige week woensdag aan in St Vincent. Don McKenzie, politiecommissaris van de Royal Grenada Police Force, vertelde maandag tijdens een persconferentie: "Informatie suggereert dat ze zich tijdens hun reis tussen Grenada en St Vincent van de inzittenden hebben ontdaan." Dit betekent dat het oudere echtpaar op open zee is achtergelaten. Ondanks dit nachtmerriescenario, blijft de politie relatief positief: "Niets wijst erop dat de personen dood zijn. We houden nog steeds hoop dat ze, ondanks de lage waarschijnlijkheid, ergens levend zullen opduiken", aldus McKenzie.

Pensioen

Ralph Hendry (66) en Kathy Brandel (71) hadden vorig jaar met Simplicity deelgenomen aan de Caribbean Rally van Hampton, Virginia, voeren naar Antigua en brachten de winter door in het oostelijke deel van de Caribbean. Een GoFundMe-pagina is opgezet voor de familie van het echtpaar: "Kathy en Ralph, ervaren avonturiers, brachten hun pensioen zeilend door aan boord van Simplicity, zomers doorbrengend in New England en de warmte van Caribische winters omarmend," schrijft de beheerder van de pagina.

Hoe het kan dat drie gevangenen ontsnapten wordt nog onderzocht, wel is bekend dat het om drie mannen van 19, 25 en 30 jaar oud gaat.

Nieuws
  • The Guardian
  • Adobe Stock