Damen laat opvallend blauw supportjacht te water: de 53-meter lange Five Oceans

Een blauwe boeg met oranje strepen? Het jacht is zeker een opvallende verschijning te noemen en wij zijn fan!

Five Oceans

Damen Yachting kondigde de tewaterlating van het nieuwste supportjacht aan: de YS5302. Dit evenement vond plaats in Turkije waar de trotse toekomstige eigenaar haar Five Oceans doopte. Niet alleen ziet het jacht er hartstikke strak uit, we zijn vooral enorm onder de indruk van haar kleurenschema. Blauw en oranje steekt flink af tegen de gebruikelijke witte boegen die we vaak langs zien komen, en zelfs haar zus uit dezelfde YS 53-serie lijkt toch een beetje 'gewoontjes' vergeleken met dit hemelsblauwe ondersteuningsjacht. Tijd voor wat plaatjes van de tewaterlating.

Geheimzinnige schone

Hoewel we eerder in juni 2023 al konden genieten van het eerste jacht uit deze nieuwe YS 53-serie support vessels, blijft het qua interieur vooral gissen. We weten dat eigenaar Tommy Allen het jacht in wil zetten om te werken aan oceaanbehoud. In een persstatement deelt Allen: "Je kunt erop slapen, er vanaf vliegen en het verplaatsen. Voor ons is de Yacht Support een platform dat ons in staat stelt om alle ongelooflijke dingen te doen die we wilden doen." Maar hoe dat er dan precies aan boord uit ziet, wordt niet helemaal duidelijk. Van de buitenkant kunnen we wel volop genieten: het kenmerkende lage achterdek en het stoere uiterlijk gecombineerd met die hemelsblauwe romp en de oranje strepen op de zijkant... Het jacht heeft qua design een redelijk log karakter maar lijkt door haar kleurenschema toch behoorlijk snel. Damen zegt hierover: "Haar opvallende hemelsblauwe romp is visueel in lijn met het ambitieuze en gedurfde programma dat dit ondersteuningsjacht zal ondernemen, als eerbetoon aan de verbinding met de oceanen die ze zal dienen en geïnspireerd door de passie van de eigenaar voor motorracen. "

Het jacht is op dit moment klaar voor de laatste fases van de bouw en kan daarna afgeleverd worden aan Tommy Allen om ingezet te worden voor een mooi doel. Jan van Hogerwou, Commercial Executive van Damen Yachting, vertelt: "We zijn er trots op dat we vandaag deze zeer bijzondere 53-meter Yacht Support te water kunnen laten. YS53 FIVE OCEANS zal worden gebruikt voor onderzoek naar het leven onder het oppervlak van onze oceanen; een onderwerp en doel dat centraal staat in de activiteiten van de heer Allen. Het is een belangrijke visie en we zijn vereerd om hieraan bij te dragen met dit Yacht Support-platform. Om haar nu in de open lucht te zien en klaar voor de laatste fasen van haar bouw, is het begin van iets heel spannends."

Motorjachten
  • Damen Yachting
  • Damen Yachting