Goed gezelschap: Damen Yachting laat de eerste Yacht Support 53 te water

Ze is gemaakt als ware sidekick: Damen Yachting liet op 25 mei de Yacht Support 53 te water die onder de naam BAD COMPANY SUPPORT mee zal varen in de vloot van de eigenaar.

yacht support 53

Op 25 mei landde ze in Antalya in Turkije voor de ogen van haar nieuwe eigenaar voor het eerst in het water: de nieuwe Yacht Support 53 van Damen Yachting werd volledig in Turkije gebouwd en zag twee weken geleden voor het eerst het licht. Met een naam als BAD COMPANY SUPPORT en een lengte van 53 meter is ze een waardige toevoeging aan de bestaande vloot van de eigenaar Anthony Hsieh, die zijn schepen gebruikt voor verschillende projecten die in het teken staan van natuurbescherming in afgelegen gebieden.

Bad company

De YS 5301 werd in 2022 verkocht aan Anthony Hsieh en in de zomer zal ze worden geleverd met een geheel nieuwe naam: Bad Company Support. Dit nieuwste Damenjacht zal gebruikt worden als moederschip binnen de zogenoemde Bad Company-vloot van de eigenaar en zal het huidige ondersteuningsjacht van de eigenaar, een 46-meter lange YS 4508, vervangen. Deze YS 4508 werd in 2019 door Damen Yachting aan Anthony Hsieh verkocht maar is schijnbaar aan vervanging toe. En met de nieuwste Yacht Support 53 heeft de eigenaar zeker geen 'bad company' in huis gehaald.

Vernieuwende ondersteuning

De YS 53-serie werd op de markt gebracht in 2022 als strategische verschuiving in de aanpak van Damen Yachting op het gebied van ondersteuningsvaartuigen. De serie moet een representatie zijn van de nieuwe generatie jachtondersteuning en is dan ook gebouwd met de ervaring van meer dan 17 jachtondersteuningsvaartuigen die door Damen gebouwd zijn in de afgelopen 10 jaar. Het ontwerp van het jacht is makkelijk aan te passen op de wensen van de eigenaar en dat betekent dat de Yacht Support 53 de perfecte sidekick is. Ze is uitgerust met een 15-tons dekhijskraan en voldoet volledig aan de IMO Tier III-normen met betrekking tot schadelijke emissies. Daarnaast zal er aan boord plaats zijn voor de Release Game-boot van de eigenaar (een Blackfin van bijna 10 meter) en voor een helikopter.

Eén ding is zeker: ze mag dan misschien BAD COMPANY heten, met een ondersteuningsvaartuig als de Yacht Support 53 verkeerd men altijd in goed gezelschap.

Superjachten
  • Damen Yachting
  • Damen Yachting