Elegantie met een flybridge: dit is de Princess F58

We nemen u mee voor een virtueel kijkje aan boord van deze nieuwe Princess uit de F Class-reeks.

Princess

We zijn allemaal wel bekend met de luxe jachten van Princess; mooie, compacte en tóch luxe modellen met genoeg ruimte aan boord waarvoor men niet hoeft in te leveren op snelheid. En veel jachtliefhebbers zijn ook bekend met de F Class range van het merk; een reeks flybridge-jachten waar bijvoorbeeld de F55 én het vlaggenschip van de reeks; de F65, deel van uitmaken. De werf omschrijft deze reeks zelf als "het toppunt van elegantie, innovatie en opwindende prestaties op het water". De nieuwe F58 valt qua formaat precies tussen de twee eerdergenoemde jachten en is een echt Princess Yacht; luxe van redelijk formaat met behoorlijke prestaties.

Heerlijke flybridge

Goed, we hebben het jacht nog niet gevaren – het is nog niet eens gebouwd – en kunnen dus alleen afgaan op de specs uit het persbericht, maar op papier maakt ze in ieder geval al een positieve indruk. Vooral op het gebied van buitenruimte valt ze op; deze F58 beschikt, net als de andere jachten uit de F Class reeks, over een flybridge die door de Britse werf optimaal benut wordt. U vindt hier twee royale banken – ook een naast de stuurstand – en een uitklapbare tafel. Daarnaast is er op de flybridge een volledig uitgeruste wet bar te vinden met elektrische barbecue, en de zitplaatsen aan stuurboordzijde kunnen uitgeklapt worden tot een zonnebed. Kortom: alleen de flybridge biedt al genoeg op het gebied van ontspanningsmogelijkheden.

Nog meer ontspanning

Maar deze Princess F58 beschikt ook nog over zonnebedden op het voordek (die ook nog eens dienen als opslagruimte) en een kleine beachclub op het achterdek. Met slimme oplossingen kan dit achterdek op verschillende manieren gebruikt worden; van ontspanning tot het opbergen van toys. U klapt een paneel omhoog en vindt een barbecue met gootsteen. U klapt een ander paneel naar beneden en vindt hier een handige opslagruimte én het paneel functioneert tegelijk als bank. De panelen verdwijnen moeiteloos in het ontwerp van de boot en u zou op het eerste gezicht ook niet zeggen dat de mogelijkheden van het achterdek zo divers zijn maar als een duveltje uit een doosje tovert u zo nieuwe features tevoorschijn.

Luxe binnen

U zou bijna niet meer binnen komen met deze outdoor-opties, maar het interieur is ook zeker de moeite waard. Vooral het kombuis mét geweldig uitzicht valt op. De salon is voorzien van veel ramen en dat zorgt voor een bijna 360-graden uitzicht vanaf iedere plek aan boord. Ook binnen is genoeg ruimte voor ontspanning en de combinatie banken met kombuis en sta-bar – die trouwens moeiteloos aansluit bij de leefruimten buiten – doen bijna aan als een mooi appartement op het water. Benedendeks vinden we een VIP-hut voor speciale gasten, een tweepersoonshut aan stuurboord en natuurlijk de owner's cabin met ontbijthoek, badkamer en inloopkast.

Deze F58 is op papier in ieder geval al een mooie toevoeging aan de vloot. We kunnen dan ook niet wachten om dit jacht eens in het echt te mogen aanschouwen. Het wachten is tot 2025, dan wordt ze gelanceerd en zal ze ook op het water te vinden zijn.

Motorjachten
  • Princess Yachts
  • Princess Yachts