Prinses op het water: Heesen's 50 meter lange Cinderella Noel IV is afgeleverd

Na haar sea trials, die ondanks de zware weersomstandigheden extreem soepel verliepen, mag het jacht eindelijk door haar eigenaar meegenomen worden.

Cinderella

Op 23 december 2023 werd ze al gedoopt maar nu, na haar sea trials, mag Cinderella Noel IV eindelijk met haar nieuwe eigenaren mee de wereldzeeën op. En Cinderella Noel IV is niet zomaar een Heesen superjacht, ze is een custom hybridejacht dat, mede dankzij de betrokkenheid van haar eigenaren, op zijn minst bijzonder genoemd kan worden. Bouwbegeleider en projectmanager van de eigenaren Stefan Zucker en Sven Stark vertellen over het project: "We hebben zelden klanten meegemaakt die zo intens betrokken waren bij de bouw van hun jacht, die er zoveel plezier aan beleefden, en zoveel waardering hadden voor iedereen in het bouwteam." Nog een bijzonder feitje over deze kersverse eigenaren: de klant is een zeiler die dit 50 meter lange jacht zélf zal gaan besturen.

Geheel naar wens

De bouw van Cinderella Noel IV heeft in totaal zo'n 41 maanden geduurd en mondde uit in een geweldig resultaat. Het interieur van het jacht is ontworpen door het team van niemand minder dan Luca Dini en het exterieur is een smart custom ontwerp; een romp gebaseerd op een uit eerdere Heesen's-series maar de rest van het jacht is vrij naar wens in te vullen. De eigenaren wilden een jacht dat perfect zou zijn voor lange vaartochten door de Scandinavische archipel en Noorse fjorden. De sea trials van Cinderella Noel IV tonen aan dat het jacht nog perfect functioneert in barre weersomstandigheden. Heesen's kapitein Bob van Zundert, vertelt: "Het weer verslechterde in de loop van de tests en we eindigden met hoge golven van 2,6 meter en windsnelheden tot circa 30 knopen. Perfecte omstandigheden om de besturing van Cinderella Noel IV te testen. Haar snelle respons op roer en gashendel in ruwe zeecondities wekten veel vertrouwen. Het is een voorrecht om klanten aan boord te hebben tijdens de tests en we vonden het leuk om hen te laten zien waar hun nieuwe jacht toe in staat is."

Bijzonder betrokken

Wat vooral duidelijk wordt uit de berichtgeving van Heesen, is dat de betrokkenheid van de eigenaren het jacht tot een bijzonder succes gemaakt heeft. In het persbericht schrijft Heesen: "De klant is een ervaren zeiler die het jacht ook zelf bestuurt en een schat aan praktische en technische ideeën heeft ingebracht vanuit zijn jarenlange zeilervaring. Ze hebben zoveel initiatief en aandacht voor elk detail meegebracht, omdat ze van plan zijn een aanzienlijk deel van hun leven op hun jacht door te brengen." Ook Rick van Wetering, Chief Operating Officer van Heesen, vertelt over de bijzondere betrokkenheid van de eigenaren: "In de afgelopen 41 maanden hebben we een sterke band opgebouwd met de energieke eigenaren en hun team, en we zullen ze missen op de werf. We kijken uit naar hun updates over de geweldige avonturen die ze zullen beleven aan boord van hun prachtige jacht. Namens iedereen op de werf wensen we hen een behouden vaart!"

Holland's Glorie
  • Heesen Yachts
  • Ruben Griffioen