Tijd voor wild plezier op het water met de WiLder 60

De nieuwe WiLder 60 is te water gelaten en is volgens de werf het 'toppunt van vaarbriljant'

Wilder

Een mijlpaal in Italië: de WiLder 60, die eerder al aangekondigd werd door de Italiaanse werf Wider Yachts, is te water gelaten. De eerste unit werd eerder deze week feestelijk onthuld op de Wider Vision Hub, de nieuwe scheepswerf in Fano, Italië. De werf noemt het jacht het "toppunt van vaarbriljantie ... ontworpen om de wildere kant in ons allemaal aan te spreken."

Alleen maar lof

In juni 2023 werd ze al aangekondigd: de WiLder 60. En toen werd ze gepromoot als de 'it-girl' op het water; een volledig uit aluminium vervaardigd jacht dat het hart van de sensatiezoeker sneller doet kloppen. Maar de werf doet er nu, met de lancering van deze 60-voeter, nog een schepje bovenop: de WiLder 60 zou in alle opzichten buitengewoon zijn. Marcello Maggi, die aan het roer van W-Fin Sarl staat (de holding die 100% van de aandelen van Wider bezit) vertelt: "van haar prestaties bij 40 knopen tot haar volledig aangepaste lay-out en afwerking: dit is superjacht-standaard maatwerk, maar dan aangeboden in een 18,9 meter volledig aluminium model, met nul compromis op kwaliteit voor nul compromis eigenaren. Er is gewoon niets anders zoals zij."

Wilde feestjes

Deze eerste WiLder is speciaal gemaakt naar de wensen van haar nieuwe Europese eigenaar maar alles aan de WiLder-lijn is ingesteld op een wilde tijd op het water mét feestjes. Een ware party boat, dus. Er is een voorste partydek, zonnebanken en een alfresco eethoek op het achterdek en een centrale stuurstand. Benedendeks kan men genieten in een van de twee guest cabins of de eigenaarshut voorin. Tussen deze twee vindt men een salon met luxe leder, design keukenkastjes en een ontspanningsruimte. De werf spreekt in een persbericht over "weelderige en sensuele stoffen en texturen [die] verwijzen naar elegante losbandigheid – de essentie van het bestaansrecht van de WiLder 60."

Veel lof van de werf, dus, over de nieuwste telg uit de Wider Yachts-familie. Of ze de hype waarmaakt? Daar komen we – hopelijk – nog eens op terug.

Motorjachten
  • Wider Yachts