Nog een auto op het water: Lexus komt weer met nieuw luxe jacht

Lexus komt met een nieuwere en – volgens het merk – geüpgradede versie van de Lexus LY650; de Lexus LY680. Nautique deelt foto's van dit bijzondere vaartuig.

Deze Lexus blaast de LFA uit het water (2.000 pk)

Lexus kennen we natuurlijk als automerk maar maakte, zoals verschillende automerken voor hen, ook de overstap naar het water met de presentatie van de Lexus LY650 in 2019. Deze LY650 was al een bijzondere verschijning met haar gestroomlijnde uiterlijk; een echte auto op het water. De flybridge sloot naadloos aan bij de rest van het jacht en de bronzen accenten rond de romp van het schip gaven haar een echt 'auto'-gevoel. Aan boord was het jacht voorzien van de nodige luxe en haar prijskaartje loog er ook zeker niet om; de Lexus LY650 moest wel een paar miljoen kosten. Blijkbaar was dit jacht een succes want Lexus besloot een nieuw model op de markt te brengen. De Lexus Luxury Yacht 680 is sinds 24 maar in Japan te koop en is nog opvallender dan haar voorganger.

L-finesse

Het is niet heel moeilijk om de overeenkomsten tussen de LY650 en de LY680 te ontdekken; beide beschikken over die bekende flybridge met gebogen lijnen en ook de LY680 krijgt dezelfde bronzen lijn van boeg naar achtersteven. Het bijna 21 meter lange vaartuig moet volgens Lexus voelen als een 'schuilplaats midden op zee', waar de kersverse eigenaar zich 'vrij en comfortabel' kan voelen. Daarbij kun je genieten van alles wat de 'Crafted'-filosofie van Lexus kan bieden. Deze ontwerpstijl met 'L-finesse' staat volledig in het teken van het tot in de puntjes verzorgen van de kleinste details voor een optimale ervaring. Dat komt vooral terug in het strak gelijnde, moderne interieur.

Niet de LY650

De flybridge en het zwemplatform zijn, ten opzichte van de LY650, iets langer gemaakt en dat is – naar ons idee – ook direct wat dit jacht toch minder strak maakt dan haar voorganger. Waar de LY650 echt nog aandoet als een gestroomlijnde luxe voertuig; de Lexus op het water, voelt de LY680 minder als een snelheidsduivel. Natuurlijk, ze ziet er hartstikke strak uit en die Twin Volvo IPS 1350/1050 motoren zitten er natuurlijk niet voor de sier in maar ze lijkt toch wat logger dan haar snelle zusje. Hoe ze het ook daadwerkelijk op het water gaat doen is nog even afwachten; de lancering van het jacht laat in ieder geval nog tot 2026 op zich wachten. Wel weten we al dat men flink wat neer moet leggen voor deze nieuwe auto op het water: de vanaf prijs voor de LY680 zal rond de 4.6 miljoen euro komen te liggen.

Motorjachten
  • Redactie Autobahn, Lexus
  • Lexus