Van Tom Brady tot Koning Willem-Alexander: iedereen wil een Wajer uit Friesland

Wajer Yachts is genomineerd voor De Nationale Ondernemersprijs

Wajer

Wajer Yachts uit het Friese Heeg is hot & happening: van onze eigen Koning Willem-Alexander tot Amerikaanse football-ster Tom Brady: iedereen wil in een Wajer het water op. Het is dan ook niet vreemd dat Wajer Yachts genomineerd is voor De Nationale Ondernemersprijs. De reden voor het succes van de werf? Volgens Dries Wajer komt dat doordat zij zich onderscheiden van de rest. Hij vertelt het AD: "Wij verkopen een lifestyle."

De beste kwaliteit

Het bedrijf werd in 1992 opgericht door vader Dorus Wajer. De filosofie van het bedrijf was om misschien niet de goedkoopste vaartuigen te leveren maar wél de beste jachten in het segment. En die filosofie bestaat nog steeds. Sinds 1992 is er behoorlijk wat veranderd binnen het bedrijf, zo groeide de kleine werf in Friesland uit tot een onderneming met naamsbekendheid over de hele wereld. De werf heeft meer dan driehonderd medewerkers in dienst en heeft een omzet van zo'n tweehonderd miljoen euro. Jaarlijks worden er zo'n zeventig jachten gemaakt en ook de komende twee jaar zijn ze bij Wajer Yachts wel even zoet. Wajer vertelt het AD: "ons orderboek zit de komende twee jaar al helemaal vol."

Het stapje extra

Maar waarom wil iedereen een Wajer? Volgens Dries Wajer komt dit door het concept van de werf: "Wij bieden onze klanten totale ontzorging, dat is een uniek concept", vertelt hij de krant. Zo zorgt Wajer Yachts niet alleen voor het jacht maar regelen ze ook het onderhoud aan het jacht, reparaties en eventueel een bemanning mocht daar behoefte aan zijn. En dat maakt dat zelfs het koningshuis kiest voor een Wajer jacht.

De Nationale Ondernemersprijs is een nieuwe prijs die uitgereikt wordt aan MKB-bedrijven. De wedstrijd wordt georganiseerd door het AD, de andere titels van ADR en de Ondernemer. Stemmen kan via de website van het AD.

Nieuws
  • Wajer Yachts
  • Wajer Yachts