Amerikaanse football-ster Tom Brady ruilt zijn Wajer 55S na twee jaar in voor een groter model

De Amerikaanse quarterback Tom Brady blijkt fan van de Friese jachtenbouwer Wajer: hij ruilde onlangs zijn Wajer 55S in voor de Wajer 77.

wajer

Als het goed genoeg is voor een koning, is het goed genoeg voor de beste quarterback aller tijden. Zo moet Tom Brady hebben gedacht toen hij in 2020 een gloednieuwe Wajer 55S aanschafte. Nu, een ruime twee jaar later, is het model alweer ingeruild voor een groter exemplaar: de Wajer 77.

Nederlandse bodem

Tom Brady heeft ongeveer twee jaar zijn Wajer 55S van $2 miljoen getest voordat hij 'm inruilde voor de Wajer 77, een groter model. Wajer is een Nederlands familiebedrijf uit Heeg, Friesland, dat al jarenlang top of the line jachten bouwt. Wajer heeft niet de minste klanten, zelfs koning Willem-Alexander vaart in een Wajer 55. Als zelfbenoemde ambassadeur van Wajer upgrade Brady het jacht nu voor meer ruimte aan boord om te slapen en andere features die je aan boord van een klein superjacht verwacht. Waar de Wajer 55S meer geschikt is voor dagtripjes, kan Brady met de 77 gerust zijn hele gezin meenemen op een reisje naar de Cariben. De kosten? Zo'n $6 miljoen.

Wajer 77

Niet lang na de aankoop van de Wajer 55S kondigde Brady al aan dat hij de Wajer 77 had aangekocht in 2021. Het jacht zou net als zijn voorganger Viva a Vida komen te heten, maar het is uiteindelijk de naam Tw12ve geworden. Waarschijnlijk heeft dit iets te maken met het feit dat Viva a Vida een eerbetoon was aan zijn nu ex-vrouw, topmodel Gisele Bündchen. Inmiddels is Brady aan boord van zijn nieuwe jacht gespot in Miami, nadat het jacht in februari 2023 op zijn naam is geregistreerd. De Wajer 77 is een prachtig jacht dat is gebouwd voor snelheid en comfort. Wajer biedt veel custom opties, waardoor de eigenaar zijn jacht geheel naar wens kan laten inrichten, met zoveel of zo weinig gadgets als gewenst. Er is ruimte voor negen gasten en een handjevol crew. Aan boord kan uiteraard worden ontspannen in de lounges, beachclub en op het zwemplatform. In de garage is ruite voor een Williams 325 tender en wat speeltjes voor op het water.

Motor

De Wajer 77 is uitgerust met drie Volvo Penta IPS 1200 motoren, die kunnen worden geüpgraded naar 1350 motoren. Omdat het interieur geheel is geïsoleerd en geluid- en schokdicht zijn gemaakt dankzij Van Capellen, is de tocht verfijnd en stil, zelfs als de motoren op volle kracht draaien. Hiermee is de Wajer 77 het silste jacht in zijn segment.

Nieuws
  • Wajer