Heerlijk op pad: dit zijn vijf mooie plekken voor een dag op het water

Ook in de herfst mag er gevaren worden en daarom zetten we vijf mooie bestemmingen voor u op een rijtje.

plekken

Als u dacht dat de mooie vaardagen erop zitten, dan hebben we goed nieuws voor u: ook in de herfst zijn er genoeg vaarbestemmingen in Nederland die een bezoekje waard zijn. Daarom zetten we vijf van deze bestemmingen voor u op een rijtje. Mocht u nog geen plannen hebben voor het weekend: tijd om het vaartuig te voorzien van voldoende proviand en de trossen los te gooien. Vooral nu het nog kan tijdens deze laatste dagen van het vaarseizoen.

Nieuwkoopse Plassen

Met riet bedekte huisjes, terrassen aan de waterkant en verschillende dagjesmensen die hun heil op het water zoeken. Op de Nieuwkoopse Plassen is het in de zomer goed toeven, maar ook aan het einde van het vaarseizoen is hier voldoende te beleven. Smalle slootjes, de grotere plassen en uitgestrekte weilanden, het herfstzonnetje op uw bol; de Nieuwkoopse Plassen is de perfecte bestemming voor een dagje op het water.

De Alde Feanen

Wist u dat u hier in Nederland ook gewoon op zoek kan naar de Big Five? Natuurlijk niet dezelfde Big Five als op de savanne, maar een geheel eigen verzameling dieren die in ons eigen kikkerlandje gespot kan worden. Zo vindt men in Nationaal Park De Alde Feanen de otter, ooievaar, aalscholver, roerdomp en de ree. En deze zijn gewoon vanaf het water te zien. Het helpt natuurlijk ook mee dat de omgeving van de Alde Feanen prachtig is voor een dagje op het water.

Laag-Holland

Bent u op zoek naar een oer-Hollands stukje natuur? Dan moet u in Laag-Holland zijn, een gebied ten noorden van Amsterdam. Hier vindt men natuurlijk water, maar ook dijken, mooie huisjes en typisch Hollandse molens. De beste manier om dit gebied te verkennen is per fluisterbootje, die kunnen in de omgeving gehuurd worden. Al zal een eigen sloep natuurlijk ook welkom zijn op het water in Laag-Holland.

Biesbosch

We schreven eerder al over de weelde van de Biesbosch. Op de grens van Brabant en Zuid-Holland ligt dit prachtige natuurgebied met verschillende kronkelende rivieren en kreekjes. Mocht u heengaan om wildlife te spotten, dan bent u in de Biesbosch juist tijdens de schemering op de goede plek. Dan is het namelijk mogelijk om bevers te zien.

De Weerribben

Het is een van de grootste moerasgebieden van Europa, maar dat betekent natuurlijk niet dat u er niet heerlijk kunt varen. Nationaal Park Weerribben-Wieden kent talloze slootjes, prachtige rietlanden en moerasbossen. En u bent dan natuurlijk in de buurt van het pittoreske Giethoorn: ook een aanrader!

Kortom: genoeg te zien tijdens de herfst. Ook wanneer het niet hoogzomer is. Probeert u eens te genieten van een dagje op het water in de herfst, u zult merken dat ook deze tijd van het jaar fantastisch is.

Op het water
  • Bijzonder Plekje
  • Adobe Stock