Het is bijna zover: morgen gaat de vijftigste editie van de Rolex Fastnet Race van start

Zaterdag 22 juli is het zover: de start van de 50ste editie van de Rolex Fastnet Race.

Rolex

Het belooft een spannende race te worden. Niet alleen omdat een race natuurlijk altijd de nodige gezonde spanning met zich meebrengt, maar ook omdat deze vijftigste editie van de Rolex Fastnet Race een voor de geschiedenisboeken kan worden. Zo is er mogelijk kans op een Triple Crown-overwinning. Alleen dat vooruitzicht is genoeg om dit weekend de start van deze historische race te volgen.

De race

Ze starten zaterdag in Cowes in het Verenigd Koninkrijk en zeilen vervolgens naar Cherbourg-en-Cotenin in Frankrijk. In maart hadden zich maar liefst 400 teams zich aangemeld, dit zijn er inmiddels meer dan 450. Onder deze vele aanmeldingen bevinden zich 24 Nederlanders. Voormalige overall winnaars keren terug voor de race net als winnende boten uit vorige edities. Zo zeilt Tom Kneen's JPK 11.80 Sunrise mee en keert de Zweedse Niklas Zennström terug, deze keer op een door Carkeek ontworpen CF520 Rán 8. Dat belooft een spannende strijd te worden.

De weersverwachting

Bij een race als deze zijn de weersverwachtingen natuurlijk onderwerp van het gesprek. En op dit moment lijken die, in ieder geval voor het start van de race, behoorlijk positief. Tot aan Land's End zal de race bovenwinds zijn met voornamelijk levendige omstandigheden. Toch zou het weer vanaf dat punt compleet om kunnen slaan. Het blijft dus, zoals altijd, moeilijk te voorspellen wat er precies gaat gebeuren. Afwachten, dus.

Om de race te kunnen volgen kunt u het YouTube-kanaal van de RORC bezoeken, zij doen live verslag.

Nieuws
  • Rolex Fastnet Race
  • Rolex/Carlo Borlenghi