Nog een week: Prada Cup Finale [VIDEO]

In Auckland heerst momenteel de stilte voor de storm. Sinds vorige week is American Magic aan het inpakken, maar voor Luna Rossa Prada Pirellien INEOS Team UK is de race om de America's Cup nog steeds bezig. Volgende week varen ze om wie het mag opnemen tegen Emirates Team New Zealand.

Prada Cup Training

De eerste afvaller van de race om de America's Cup 2021 is American Magic. Het team kwam de klap van het ongeluk tijdens de Round Robins van de PRADA CUP niet teboven (terwijl ze zo goed startten). Vorige week verloren de Amerikanen kansloos van het Italiaanse team. De ploeg uit New York had waardevolle trainingstijd moeten missen toen hun schip werd gerepareerd.

Inmiddels wordt de teambasis in Auckland afgebroken en zijn er nog maar drie ploegen over. Naast de verdedigende Nieuw-Zeelanders zijn het de ploegen uit Italië en Groot-Brittannië.

Prada Cup Finale

Op vrijdag de dertiende februari is het tijd voor een nieuwe serie races. Dan nemen Luna Rossa Prada Pirelli en Ineos Team UK het tegen elkaar op. De eerste die zeven overwinningen op zak heeft wint de echte finaleplaats in de strijd om de America's Cup.

De Britse inbreng had zijn plek in de finale van de Prada Cup al eerder verzekerd en kon daardoor meteen doorgaan met trainen. Dat was een voordaal, maar doordat de Italiaanse ploeg het team uit Amerika zo snel in een kansloze positie had gedreven met een 4 tegen 0 overwinning, hebben de Italianen ook veel kunnen trainen.

Het wordt dus spannend volgende week.

Holland's Glorie
  • © COR 36 | Studio Borlenghi