New York Yacht Club American Magic leidt na eerste tests America's Cup

Het jacht van de New York Yacht Club American Magic won vannacht zijn beide wedstrijden voor de Prada ACWS. De Amerikanen leiden daardoor het klassement voor de opbouw naar de America's Cup.

Prada Cup

De opbouw heeft lang geduurd en door de coronacrisis heeft het er ook lang slecht uitgezien voor de zeilers in de America's Cup. Gelukkig konden vandaag de eerste wedstrijden in de opbouw naar de echte cupraces worden gevaren.Het was tijd voor de Prada Cup, oftewel de Prada ACWS.

De vier één tegen één races zorgden ervoor dat nog niet alle teams tegen elkaar hebben gezeild. Eerst nam Emirates Team New Zealand het op tegen Luna Rossa Prada Pirelli. De Nieuw Zeelanders trokken daarbij aan het langste eind. De tweede race ging tussen New York Yacht Club American Magic en INEOS TEAM UK, waarbij de Amerikanen wonnen. Daarna kwamen de Italianen aan de start om het Engelse team te verslaan. Als laatste namen de Amerikanen en de Nieuw-Zeelanders het tegen elkaar op. Ook in dit geval waren het de Amerikanen die wonnen.

Overigens behaald Emirates Team New Zealand de hoogste snelheid van de dag. Hun jacht voer maar liefst 49,1 knopen in de wind van 15 à 19 knopen.

De races zijn in het geheel terug te zien op de site van de America's Cup. Klik hier om de video's te bekijken.

Vannacht (overdag in Auckland) gaat het weer door met de volgende vier races. De loting daarvoor staat hierboven.