Racemonster op het water: Ferrari bouwt allereerste wedstrijdzeiljacht

Het merk is al jaren een grote naam in de wereld van de Formule 1 maar wil nu ook uitbreiden naar de wereld van het wedstrijdzeilen.

Ferrari

Ferrari, een naam die voor ieder waarschijnlijk standaard geassocieerd wordt met de bekende rode bolides en Formule 1, maakt een uitstapje naar de wereld van het wedstrijdzeilen. En niet zomaar een uitstapje; het merk heeft grote ambities met betrekking tot verschillende oceaan races: "We staan op het punt om te beginnen aan een spannende reis die onze raceziel zal vergroten", vertelt de Ferrari-voorzitter John Elkann in een persstatement. Hij vervolgt: "Met deze nieuwe competitieve uitdaging, gemotiveerd door onze innovatieve capaciteit en toewijding aan duurzaamheid, zullen we de huidige grenzen verleggen." Dat belooft wat!

Racemerk

Al sinds 1950 doet Ferrari mee in de wereld van de Formule 1; ieder seizoen strijdt het merk mee en vorig jaar wonnen ze de 24 Hours of Le Mans voor het eerst in bijna 60 jaar. Ferrari is een doorgewinterd racemerk en hoewel ze tot nu toe voornamelijk actief zijn geweest in de F1-sferen, is de uitstap naar het oceaan racen geen ondenkbare. Op woensdag maakt Ferrari bekend dat ze zich klaarmaken om de wedstrijdzeilwereld te betreden mét aan het hoofd van de operatie de ervaren Giovanni Soldini. Deze Italiaanse zeiler heeft al meer dan 30 jaar ervaring op zijn naam staan en zeilde twee races rond de wereld. Hij vertelt: "Ik vind het geweldig om aan dit nieuwe avontuur met Ferrari te beginnen. We werken aan een belangrijk en vooruitstrevend project met een verbazingwekkend technologisch potentieel dat verschillende werelden en vaardigheden van het hoogste niveau samenbrengt."

Racejacht

Details over het jacht blijft Ferrari ons nog even verschuldigd al wordt er flink gespeculeerd over wat voor soort jacht het merk zou kunnen gaan bouwen. Zo wordt er gedacht aan een AC75 voor de America's Cup. Eén ding is zeker: met Ferrari kan het niet anders dan dat het een bliksemsnel jacht wordt dat een waardige tegenstander zal vormen in elke race waar het aan mee doet.

Nieuws
  • Robb Report
  • Adobe Stock